Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΜΕ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ- ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Χτες το πρωί η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ έκανε μια παρέμβαση (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ)  έξω απο τη ΔΟΥ Αλεξάνδρειας ενημερώνοντας τους διερχόμενους πολίτες αλλά και αυτούς που πήγαιναν στην ΔΟΥ να πληρώσουν τα χαράτσια ότι μπορούν να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν την πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αρνούμενοι να πληρώσουν καταθέτοντας το έγγραφο της ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
Οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανταποκρίθηκαν θετικά και σταμάτησαν να ενημερωθούν αφενός, να πάρουν το ενημερωτικό υλικό μαζί τους, να ρωτήσουν για τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχουν κλπ.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΟΥ και μοίρασε στους υπαλλήλους ένα κείμενο με τις θέσεις της που συμπυκνώνονται στην άρνηση πληρωμής το οποίο εκφωνούσε ο Λ. Κιοσέογλου με τη ντουντούκα στο πεζοδρόμιο.
Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Αλεξάνδρειας είδαν απολύτως θετικά την κίνηση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και συζήτησαν με τα μέλη της εκφράζοντας τα δικά τους προβλήματα που είναι το πετσόκομα του μισθού τους που έχει ως συνέπεια την πλήρη ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού και την οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν στις καθημερινές απαιτήσεις διαβίωσης.
Επίσης, τόνισαν ότι υπάρχει η τρομοκρατία της εφεδρείας, η τρομοκρατία της Κυβέρνησης εναντίον του επίσημου συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων και αναφέρθηκαν στην απειλή εναντίον του γραμματέα του Συλλόγου κ. Κάκαρη.
Πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ πήγαν στο γραφείο της Διευθύντριας της ΔΟΥ και παρέδωσαν τις Δηλώσεις Άρνησης Πληρωμής και πήραν αριθμό πρωτοκκόλου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια κίνηση στην Αλεξάνδρεια από πολίτες που κινητοποιούνται αυθόρμητα και στη βάση της κινηματικής λογικής και όχι κάτω από "ομπρέλες" κομμάτων. Ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία και ελπίζουμε ότι θα έχει συνέχεια με άλλες μορφές αγώνα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: