Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ

Δράση εναντίον της αστυνομικής βίας που κατά καιρούς παρατηρείται σε βάρος μεταναστών μικροπωλητών στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία και καλεί σε συνέλευση τους μετανάστες, για να συντονίσουν τις κινήσεις τους…
"Τον Απρίλιο του 2011 γίναμε μάρτυρες των ανελέητων ανθρωποκυνηγητών που εξαπέλυσε η Δημοτική Αστυνομία σε μετανάστες μικροπωλητές κυρίως από το Μπαγκλαντές, καταστρέφοντας όλη την πραμάτεια τους, αφαιρώντας τους ουσιαστικά το δικαίωμα στην επιβίωση. Πριν από ένα μήνα το σκηνικό επαναλήφθηκε με θύματα αυτή τη φορά, μετανάστες από τη Σενεγάλη, με δράστες τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ. Οι μικροπωλητές ξυλοκοπήθηκαν και διώκονται ποινικά. Από την αυθαιρεσία και τη βία, όμως, των μπάτσων κάθε λογής δεν ξέφυγε και ένας Έλληνας συνάδελφος, στον οποίο επιτέθηκαν με μανία, χτυπώντας τον και σπάζοντας το καρότσι του με τα κουλούρια», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.
Η Πρωτοβουλία τονίζει ότι «αυτή την ώρα λοιπόν οφείλουμε να σταθούμε και πάλι αλληλέγγυα στο πλευρό των μεταναστών και μεταναστριών ακόμα πιο δυνατά ακόμα πιο μαζικά. Αντιμετωπίζουμε την ίδια επίθεση, έχουμε τις ίδιες ανάγκες, δεν μπορεί παρά ο αγώνας μας να είναι κοινός».
Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης καλεί τους μετανάστες μικροπωλητές σε συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου από κοινού να συντονίσουν τη δράση τους για να πάψει η σε βάρος τους αστυνομική βία.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: