Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΣΠΑ- ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ 5 εκατομμυριων ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

Γελούσαν και τα μουστάκια του πρώην δημάρχου Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου μετά την τελευταία εξέλιξη και την τροπή που πήρε η υπόθεση που τον αφορά. Αναφέρομαι στο μεγάλο έργο της "ανάπλασης του κέντρου της Αλεξάνδρειας", ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε η τεχνική εταιρία του με έκπτωση μόλις 2,11%.
Πριν από ένα περίπου μήνα ο...δήμος Αλεξάνδρειας συμφώνησε και ψήφισε εκφράζοντας την σύμφωνη γνώμη του με την πρόταση που του έγινε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή που επιβλέπει τα προγράμματα της Ε.Ε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που κατοχυρώθηκε στον Μπ. Γκιόνογλου εξ αιτίας μιας φωτογραφικής διάταξης που όριζε το είδος της πλάκας πεζοδρομίου που πρέπει να χρησιμοποιηθεί.
Τότε, ο τέως δήμαρχος Αλεξάνδρειας είχε δηλώσει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη θέλοντας να προφυλάξει τα συμφέροντά του. Δεν πρόλαβε όμως να προσφύγει γιατί η συγκυρία το έφερε έτσι και η απόφαση άλλαξε.
Άλλαξε γιατί έγινε σαφές από την υπερκείμενη αρχή ότι είναι επιβεβλημένο να προχωρήσει το έργο ώστε να εμφανιστεί απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ.Τι κι αν παρατηρούν άπαντες ότι υπάρχει φωτογραφική διάταξη; Τι κι αν όλοι συμφωνούν ότι τα χρήματα που ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου θα πάνε σε Κινέζικες τσέπες αφού εκεί βρίσκεται ο φλογισμένος γρανίτης που είναι ο πιο φτηνός στην παγκόσμια αγορά.
Τι κι αν όλοι γελάνε με την μηδενική έκπτωση που πήρε το έργο ο Γκιόνογλου, μόλις 2,11% έδωσε ο τέως δήμαρχος έκπτωση και φαίνεται ότι το πέτυχε αυτό γιατί όπως είπε προ ημερών στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής "οι εργολάβοι όταν δε συνεννοούνται τότε προκύπτει μεγάλη έκπτωση".
Φαίνεται ότι αυτός συνεννοήθηκα με τους άλλους συναδέλφους του που πήγαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και πήγαν όπως μάθαμε γύρω στους 45 αλλά τελικά μόνο τρεις εργολάβοι έδωσαν προσφορά για το έργο. Οι άλλοι προφανώς αποχώρησαν από τη δουλειά γιατί είχαν σοβαρότερες δουλειές να κάνουν, μεγαλύτερες από αυτή που αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Γι αυτό γελάνε τα μουστάκια του Γκιόνογλου και βρήκαν την ευκαιρία οι σύμβουλοι της παράταξής του να κάνουν τοποθετήσεις στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου που δεν αντέχουν σε κριτική.
Όπως και αν το δει κανείς το ζήτημα ο Γκιόνογλου ως εργολάβος θα κατασκευάσει ένα έργο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στην Αλεξάνδρεια, στην πόλη όπου ήταν επί 8 χρόνια δήμαρχος και θα έχουμε το εξής τραγελαφικό: Η διοίκηση θα ελέγχει την πορεία κατασκευής του έργου. Η αντιπολίτευση θα ελέγχει τη διοίκηση αν κάνει καλά τη δουλειά της και δε κάνει πλάτες στον εργολάβο Γκιόνογλου. Και όλοι οι δημότες θα αναρωτιούνται και δικαίως αν "ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;"
Έλα ντε;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο Μ.........ς λαός είμαστε ρε π........η μου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ , ΚΑΙ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΗΤΑΝΕ ΧΩΜΑΤΙΝΟΙ , ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΚΙ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ Η «ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ» , ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΟΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ./ Ο ΠΛΑΤΙΩΤΗΣ , Ο ΜΕΛΙΚΙΩΤΗΣ, Η Ο ΚΑΒΑΣΙΛΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ./ ΟΣΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ , ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ , ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ LIDL, ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝΕ ΛΙΓΟ ΧΑΜΗΛΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ./ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ , ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΝΙΤΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ… /ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ , ΚΑΙ ΤΑ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ. /ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ….

Ανώνυμος είπε...

"Και όλοι οι δημότες θα αναρωτιούνται και δικαίως αν "ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;"
ΑΥΤΟ ΧΑΡΗ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.......

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι και ο Ματσούκας μέσα στην ομάδα Γκιόνογλου που πήρε το έργο, και ο Ματσούκας είναι σύμβουλος με τον Δημητριάδη!!

Ανώνυμος είπε...

ειναι γατα ειναι γατα... ο μπαμπης με την γραβατα.
Για πλακα σας εχει ολους.
Οσο εσεις νομιζετε οτι εχετε εξουσια, αυτος αλλο τοσο ετοιμαζεται για την επομενη κινηση.
Παραδεχτειτε το . Δεν ειναι κακο να παραδεχεσαι την ανωτεροτητα του αλλου.
Αυτος παει με f-16 και εσεις με φλορετες (ετσι δεν ελεγαν κατι παλια μηχανακια?).
Στην υγεια σας...

Ανώνυμος είπε...

Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ EIΣΑΙ ΓΑΤΑ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΑ ΟΤΑΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΣΟΥ.
ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΓΙΑ 50 ΕΥΡΩ ΟΠΟΙΟΝ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ.
ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΑ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ,ΕΣΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΩ ΕΓΩ.
ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΜΕΧΡΙ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ Η ΠΟΛΗ.
ΤΟΤΕ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ...ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ.
ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΑΤΑ.
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ .ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ...ΓΑΤΕΣ.
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΑΤΕΣ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΟΝΤΑ !

Ανώνυμος είπε...

Παίρνουμε πίσω την απόφαση , όχι για το καλό του Δήμου μόνο , αλλά και για την ΜΠΑΜΠΗΣ - ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Α.Ε. Εαν δεν ήταν ο Ματσούκας το έργο θα το έπαιρναν οι ίδιοι με μεγαλύτερη έκπτωση. Ας τους χαιρόμαστε όλους. Ο λαλίστατος Δάσκαλος τι έχει να πει επ'αυτού. Ο Απατσίδης; Ο Τσιάπλας; Για τους άλλους δεν συζητάμε. Όπως τους λαλούν χορεύουν , ή όπως τους διατάσουν ψηφίζουν. Να τους χαιρόμαστε..Να τους χαιρόμαστε....

Ανώνυμος είπε...

δώστε κανένα ψάρι στη γάτα.
Η άμα δεν έχετε δώστε καμμιά αναπλασούλα τελοσπάντων.