Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΔΕ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΚΡΑΤΑΣ ΚΡΥΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΘΑΝΑΣΗ; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΥ; ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

Τσιμουδιά δεν έχει βγάλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου για την απαίτηση του πατέρα του και επι 27ετία βουλευτή του ίδιου κόμματος Μόσχου να πληρωθεί από το ελληνικό κράτος που είναι υπό πτώχευση αναδρομικά που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ είχε γράψει ότι αγγίζουν τα 250 χιλιάδες ευρώ!
Λέξη δεν είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας που ψηφίζει τα Μνημόνια για τις περικοπές των μισθών και συντάξεων που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες, που εξαθλιώνει τον κόσμο.
Λέξη δεν βρήκε να πει στο μπαμπά του το σοσιαλιστή που ορκίζονταν στο όνομα του Ανδρέα, του ιδρυτή και πέρασε μια ζωή στη Βουλή.
Θανάση, θα μας πεις κάτι για το θέμα αυτό ή θα το αφήσεις να περάσει όπως και τόσα άλλα που όμως εμείς θυμόμαστε και θα τα υπενθυμίζουμε στον κόσμο;
Διαβάστε το ρεπορτάζ...Την ίδια ώρα που η ανεργία σπάει κάθε ρεκόρ και η κυβέρνηση αναζητά επί ματαίω μάλλον τρόπους να κλείσουν οι μαύρες τρύπες, οι βουλευτές οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά επιμένουν στην απαίτησή τους.

Και μάλιστα το Ελεγκτικό Συνέδριο τους δικαιώνει με πρόσφατη απόφαση του, καθώς φαίνεται πως είναι σύννομο.

Σύμφωνα με τον νόμο, εφόσον η αποζημίωση των βουλευτών είναι συνδεδεμένη με τις αποδοχές του Αρείου Πάγου, το ίδιο ισχύει κατ’ επέκτασιν και για τους πρώην βουλευτές. Επομένως οι αποδοχές τους προσαρμόζονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Παρόν της Κυριακής", έχουν εκδοθεί περισσότερες από 30 τέτοιες αποφάσεις και απλώς αναμένεται το τελικό ναι από το Γενικό Λογιστήριο και τον υπουργό.

Επί της ουσίας, το θέμα εκεί έχει κολλήσει καθώς ο αρμόδιος υπουργός, κάτω από τη γενικότερη δυσαρέσκεια του κόσμου και των ΜΜΕ, αρνείται να υπογράψει.

Τα αναδρομικά που πήραν πρώην βουλευτές που είχαν κάνει προσφυγή για την πενταετία 2003-2008 ανέρχονται από 130.000 μέχρι 150.000, με απόφαση που είχε υπογράψει ως υπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Αλογοσκούφης
ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΝΑΣΗ ΜΗ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ... ΑΣΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ"

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. 250000 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. ΜΕ ΤΟΣΑ ΒΓΑΙΝΕΙς ΣΙΓΟΥΡΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΌΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΔΕΡΦΑΚΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΦΙΛΕ 6.53
ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπα διστυχώς ο οπαδισμός καλά κρατεί. Ξέρετε πόσοι έχουν φάει ψωμί από το Γκιονουγέικο; Τους καλομάθαν όλους τους δικούς τους να τα βρίσκουν όλα στο πιάτο και τώρα κανείς δεν μπορεί αρνηθεί ψήφο σε αυτούς μιας και ο φόβος να κάνουν κάτι στη ζωή τους αξιοκρατικά τους κρατάει κοντά στην οικογένεια.