Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ...

Του
Λ.Κιοσέογλου
Πολλοι ρομαντικοι (οπως αποδειχτηκε) γονεις και κατοικοι στο Πλατυ, πιστευαμε οτι η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που οριστηκε για το απογευμα της 4ης αυγουστου, με θεμα την καταργηση του γυμνασιου, θα εγκαινιαζε μια νεα κουλτουρα, ενα ποιοτικο αλμα στην πολιτικη ζωη του τοπου.Οτι η πεμπτουσια της δημοκρατιας, η ΑΜΕΣΗ δημοκρατια, θα εκανε την πρωτη παρουσια της στον τοπο μας. Δυστυχως απογοητευτηκαμε για αλλη μια φορα.
Αντι αυτου,...γιναμε μαρτυρες ενος ακομα θεατρου του παραλογου, μιας ακομα ασκοπης και ακαιρης κοκορομαχιας του δικομματισμου και των δημοτικων παραταξεων αμφιβολου στοχευσης.
Αντι δηλαδη να μιλησει ο απλος πολιτης, ο οποιος βλεπει την ζωη του να υποβαθμιζεται μερα με την μερα, λογω των πολιτικων που διαχρονικα εφαρμοστηκαν και συνεχιζουν με αξιοθαυμαστη συνεπεια και συνεχεια να εφαρμοζονται (φερνοντας τα μνημονια), στηθηκε ενα αυτοσχεδιο δικαστηριο απονομης ευθυνων, με στοχο την πριμοδοτηση με γενναια χειροκροτηματα κλακαδορικου τυπου, σε οποιον τελικα επικρατησει.
Ετσι τελικα πετυχαν για αλλη μια φορα να πεταξουν την μπαλα στην κερκιδα, απογοητευοντας και απομακρυνοντας τον απλο κοσμο απο την συμμετοχη στην ληψη αποφασεων και πρωτοβουλιων, απο τον σκοπο δηλαδη για τον οποιο συμβαινουν ολα. Κατα τα αλλα, επανελλειμενες ηταν οι αναφορες και οι εκκλησεις για ενοτητα και αποκομματικοποιηση της προσπαθειας. Οπως επανελλειμενες (για πολλοστη φορα) ηταν οι αναφορες του αντιδημαρχου στην κομματικη του ιδιοτητα,προφανως ως ηχηρη διαβεβαιωση οτι παραμενει στον καταρρεοντα κυβερνητικο χωρο, παρολα οσα συμβαινουν.
Προβληματισμο προκαλεσε (για αλλη μια φορα)η μη δημοσια τοποθετηση ΟΛΩΝ των εκλεγμενων-δεν θα επρεπε να ακουσει επιτελους ο κοσμος ΟΛΟΥΣ οσους τιμησε; Ουτε καν ο σεβασμος στο δικαιωμα εκφρασης της αποψης (κατακτηση του διαφωτισμου αιωνες πριν), δεν εφαρμοστηκε. Κι εκει που περιμεναμε να εκκινησουν οι διαδικασιες μετα την ενημερωση, ξαφνικα πληροφορηθηκαμε οτι ο χαρακτηρας της ''ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ΄΄(πλεον), ηταν καθαρα ενημερωτικος, με την παραινεση σε ηρεμη αποχωρηση.
Η παραπομπη δε σε ορισμο συντονιστικης επιτροπης με ''αλα καρτ'' διαδικασια, χωρις προηγουμενη συζητηση και ψηφοφορια,αποτελει παγκοσμια πρωτη!
Αν τωρα ολη αυτη η κιβδηλη διαδικασια, ΠΟΣΩΣ και κατα ΤΙ, συνεφερε στον κοινωνικο σκοπο και την στοχευση, παραμενει ερωτημα. Οχι πλεον ομως,για τους περισσοτερους απο οσους παραβρεθηκαν.
Καταλαβαν τι γινεται. Κι οπως ακουγεται, θα πραξουν-ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ-αναλογα στο μελλον. Τα παρτυ εντυπωσεων ΓΙΑ τον πολιτη, ΧΩΡΙΣ τον πολιτη τελειωσαν, και προφανως καποιοι δεν το καταλαβαν.
Το θεμα ειναι οτι η δημοκρατια βιαστηκε για αλλη μια φορα,απο αυτους που-θεωρητικα-εκλεχτηκαν για να την κανουν πραξη...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας λέγοντας "Δημοκρατία".

Όπως αποδείχτηκε, Δημοκρατία για ορισμένους στο χωριό μας είναι να γίνονται εκλογές και να κερδίζουν πάντα μερικές οικογένειες κομματόσκυλων και αφισσοκολλητών που λυμαίνονται το χωριό εδώ και δεκαετίες.

Είναι τα οι γιοί και τα εγγόνια αυτών που πατώντας κυριολεκτικά πάνω σε πτώματα συγχωριανών τους, έκαναν περιουσίες και εχτισαν "πολιτικές" καριέρες. Αν μπορείς να χαρακτηρίσεις πολιτική μια καριέρα που βασίζεται στο ψέμμα και στον αγώνα για εξασφάλιση του σίγουρου μεροκάματου απο την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κανένα κόμμα δε πρέπει να μπαίνει ανάμεσα στους αγωνιζόμενους πολίτες, ούτε φυσικά τα δύο μεγάλα αλλά ούτε και τα λοιπά που βαυλακίζονται τους αγώνες όλων των πολιτών.

Κανένα λάβαρο,κανενός κόμματος δε πρέπει να μπει μπροστά στους δίκαιους αγώνες που γίνονται για το σχολείο μας.

Υ.Γ. Ο γνωστός τοπικός γραμματέας του κυγερνώντος κόμματος που μιλά με υπουργούς και κάνει πολιτική απο τα καφενεία ξαναχτύπησε. Περισσότερα σύντομα......

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ?
ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ....