Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μ. ΚΥΤΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Ο Μ. Κυτούδης με τον Θ. Γικόνογλου
Λάβαμε μια επιστολή εκ μέρου του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικάλων Μ. Κυτούδη που αναφέρεται στο ζήτημα που προέκυψε με την κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος.
Η επιστολή είναι:
Τρίκαλα 3/8/2011

Eπιστολή Μόσχου Κυτούδη
Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας των νέων «Καλλικρατικών» Δήμων ήταν σχεδόν βέβαιο πως στις τοπικές κοινωνίες θα δημιουργούνταν τριβές και αναστατώσεις σε απλά ζητήματα καθημερινής διαχείρισης τα οποία θα μεγάλωναν αν υποδαυλίζονταν είτε από την ίδια τους την υφή , είτε από την Δημοτική αρχή, όταν αυτή για τους δικούς της λόγους, μπορεί και να άφηνε την συνεννόηση και την συναίνεση να αρμενίζουν κάπου ανάμεσα στο πουθενά και στο καθόλου.
Έτσι με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στα πλαίσια του σχολικού «Καλλικράτη» να υποβιβάσει, να συγχωνεύσει ή να καταργήσει 2000 περίπου Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν και των τριών Δήμων του Νομού μας, ήταν βέβαιο πως όταν αυτά συγκεκριμενοποιήθηκαν και αφορούσαν στο Δήμο Αλεξάνδρειας τα Δημοτικά Σχολεία Καμποχωρίου-Βρυσακίου, Καβασίλων-Παλαιού Σκυλιτσίου και ένα Γυμνάσιο του τέως Δήμου Πλατέος, να δυσκολέψουν τις αποφάσεις, κυρίως όταν ο Δήμαρχος δεν καταλάβαινε πως βρισκόμασταν στην ίδια βάρκα και δεν είχε καμία αξία να μαλώνει το πλήρωμα όταν αυτή έμπαζε νερά.
Στα πλαίσια αυτά και χωρίς να έχουμε τίποτα με το Γυμνάσιο Πλατέος ούτε με τους συνδημότες μας, δραστηριοποιηθήκαμε ως Τρικαλινοί προς κάθε κατεύθυνση ζητώντας και παίρνοντας από παντού βοήθεια.
Αντιληφθήκαμε λοιπόν πως η μόνη διέξοδος για μας δεν ήταν άλλη από το «να πείσουμε με λογικά επιχειρήματα που θα τεθούν με πειστικό τρόπο», γιατί τελικά με τη λογική δεν μπορεί να μαλώσει κανένας.
Αυτό κάναμε και μείναμε ήσυχοι αφού τον Μάϊο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τάσος Σιδηρόπουλος μας διαβεβαίωσε ότι «το Γυμνάσιο Τρικάλων δεν πρόκειται να κλείσει».
Σήμερα όμως, όπως κάθε φορά, οφείλουμε να στηρίξουμε τις θετικές αποφάσεις της διοίκησης και οφείλουμε να μην εκμεταλλευτούμε την κοινωνική δυσαρέσκεια σε κομμάτι του Δήμου μας.
Βέβαια οι δηλώσεις των πολιτικών -άρα και των Δημάρχων- μερικές φορές είναι τόσο θλιβερές όσο και η ίδια η πολιτική τους, ιδιαίτερα όταν οδηγούνται από την αλαζονεία της εξουσίας και βλέπουμε πολλές φορές τη μύτη τους να φτάνει στο ταβάνι.
Σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς ως τοπικές κοινωνίες, πρέπει να απορρίψουμε την εκδικητικότητα και τον επίπλαστο τοπικισμό των τοπικών αρχόντων που έχουν επιλεκτική μνήμη και προσπαθούν να μας διαιρέσουν για τους δικούς τους σχεδιασμούς και να πορευθούμε χέρι-χέρι για το καλό όλου του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας.
Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα και με κανέναν, αντίθετα έχουμε υποχρέωση να εξηγήσουμε με ανοιχτή επιστολή το παρασκήνιο της Δημοτικής αρχής και να δώσουμε στο μέλλον όσους αγώνες χρειαστεί όλοι μαζί.

Κυτούδης Μόσχος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί θέλει να πει ο ποιητής Μόσχος, Χάρη μου; Γιατί, ειλικρινά, εγώ δεν κατάλαβα!

ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο 'ΠΟΙΗΤΗΣ' ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΕΙΔΩΛΩΣ,ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ..ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ,ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΕΙ Μ Ι Α ΕΔΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ,ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ 'ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ' ΠΟΛΙΤΙΚΟ...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν είναι στραβός ο γυαλός αλλά ούτε και εμείς στραβά αρμενίζουμε.

Άλλη μια γραπτή επίσημη απόδειξη ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα μπάζει από παντού.

Είναι προφανές ότι ο υπογράφων της σημερινής επιστολής, προσέλαβε τον ίδιο δάσκαλο ως συντάκτη, και προσπαθεί να μας παρουσιάσει το κίτρινο ως μαύρο.

Θα ήθελα να τον ενημερώσω πως δεν απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού σχολείου, όπου και εργάζεται, για να μας πείσει ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Κρίμα ρε παιδιά, τόσο παρέα με βολευτές και επαγγελματίες πολιτικάντηδες, δε μπορέσατε να βρείτε ένα καλύτερο προπαγανδιστή.

Υ.Γ. Καλό καλοκαίρι, μπορείτε να χορεύετε χωρίς άγχος, το Γυμνάσιο Πλατέος δε θα κλείσει.

Ανώνυμος είπε...

κ.ΚΥΤΟΥΔΗ..
ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΛΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΛΑΤΙΩΤΕΣ ΦΩΝΑΖΑΝ "ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ" ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΩΣ
ΝΤΡΟΠΗ!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μου θυμίζει ο γκριζομάλλης κύριος με τα μαύρα γυαλιά - πούλμαν.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θυμήθηκα που τον ξέρω το γκριζομάλλη τύπο με τα μαύρα γυαλιά υπεραπαραγωγή.

Είναι αυτός που έκανε το περίφημο ΝΤΟΥ στους Καραμέρο - Χαριτάτο, όταν και ευρισκόμενοι στο χώρο της ΕΒΖ για να αναδείξουν το πρόβλημα, ερωτήθηκαν από εμάς που τυχαία πληροφορηθήκαμε τον ερχομό τους, αν θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν με το πρόβλημα που βιώνουμε με τα σχολεία μας.

Εμείς 4-5 κάτοιοι του Πλατέος πήραμε το θάρρος και με περίσση ειλικρίνεια ζητήσαμε τη συνδρομή του τηλεοπτικού φακού και της δημοσιότητας προς όφελος των σχολείων μας.

Δεν υπήρχε λόγος να αναδείξουμε τότε το Γυμνάσιο Πλατέος, γιατί δεν υπήρχε πουθενά το θέμα να κλείσει.

Απλά ζητήσαμε να μη κλείσει κανένα σχολείο στο Δήμο μας, δηλαδή των Τρικάλων.

Και αυτός ο μάγκας νόμισε πως είναι στο γήπεδο του χωριού του, εκεί που ορμούσε με άλλα γνωστά λεβεντόπαιδα, σε παιδάκια που έπαιζαν αντίπαλοι και ήθελαν να κερδίσουν την ομάδα του.

Μια φορά ξεφτίλας, μια ζωή ξεφτίλας θα είσαι. Δε σε γνωρίζω προσωπικά, ούτε εννοείται θέλω.

Φιλαράκος με βολευτές και δαίμονες, αρκεί να κερδίσεις αυτό που θες...