Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

6μηνη ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Στα δικαστήρια θα μπορούν πλέον οι ασκούμενοι δικηγόροι να πραγματοποιούν μέρος της πρακτικής τους άσκησης για χρονικό διάστημα έως και 6 μηνών.
....
Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Πεταλωτή και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη, οι ασκούμενοι δικηγόροι θα έχουν τη δυνατότητα στο εξής να κάνουν μέρος της άσκησης τους στις γραμματείες του Πολιτικού ή του Διοικητικού Εφετείο, του Πρωτοδικείου ή της αντίστοιχης Εισαγγελίας όπου εδρεύει ο Δικηγορικός Σύλλογος στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Με την απόφαση αυτή φαίνεται να ικανοποιείται ένα από τα χρόνια αιτήματα των δικηγόρων και του νομικού κόσμου.

Και αυτό γιατί, παρέχεται η δυνατότητα στους ασκούμενους δικηγόρους να εξοικειωθούν με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στην προσπάθεια αποσυμφόρησης του τεράστιου όγκου των υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Το ύψος της αμοιβής των ασκούμενων δικηγόρων στα δικαστήρια, ορίζεται στα 600 ευρώ μηνιαίως, με τα εξάμηνα προγράμματα να ξεκινούν κάθε 16 Σεπτεμβρίου και 16 Ιανουαρίου.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: