Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

KOINH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

Κοινή σύσκεψη, με πρωτοβουλία του προέδρου της Ο.Ε.Σ.Δ-Κ. Μ και γ.γ της ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18ης Ιουλίου , μεταξύ των δ.σ της Ομοσπονδίας των εμπόρων της Δ-Κ Μακεδονίας και των ομολόγων τους του οικείου εμπορικού συλλόγου. Στη σύσκεψη, την οποία χαιρέτισε εκ μέρους...της δημοτικής αρχής της Νάουσας ο αντιδήμαρχος και εκλέκτορας της ΕΣΕΕ κ Μανώλης Βαδόλας, παραβρέθηκαν σύμβουλοι επιχειρήσεων εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η ΕΣΕΕ, η οποίοι ανέλυσαν
το ερωτηματολόγιο που απευθύνει η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του ελληνικού εμπορίου στους εμπόρους της χώρας ( www.esee.gr) το οποίο αποβλέπει στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένους συμβούλους, οι οποίες θα αποβλέπουν στη βελτίωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες χειμάζονται έντονα από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της χώρας ,ευρισκόμενες σε ένα ασφυκτικό κλοιό φοροεισπρακτικών μέτρων, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο της πλήρους αποδόμησης τους.

Εκ μέρους των συμβούλων η κ. Τριανταφυλλίδου παρουσίασε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία περιλαμβάνει ερωτήσεις προς τους εμπόρους, που αφορούν τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά τους σημεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων.
Στα θετικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσιάζονται οι προσωπική εξυπηρέτηση των πελατών, η ποιότητα των προιόντων και των υπηρεσιών , η ποικιλία και οι τιμές που προσφέρονται και η σχέση των μικρών εμπόρων με τους προμηθευτές τους.
Στα αρνητικά τίθενται η έλλειψη ρευστότητας, η χαμηλή δυνατότητα διαφημιστικής προβολής των προϊόντων και το κόστος λειτουργίας ( αμοιβές προσωπικού, ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκια).
Στην τοποθέτησή του ο κ. Καρανίκας σημείωσε ότι το μικρομεσαίο εμπόριο αποτελεί τον δεύτερο εργοδότη , μετά το δημόσιο στη χώρα μας και οι συνεχείς κυβερνητικές παλινωδίες , με αποκορύφωμα το μεσοπρόθεσμο, δημιουργούν έντονες συνθήκες ασφυξίας στην αγορά, η οποία κινδυνεύει άμεσα με ένα ντόμινο κλεισιμάτων των μικρών επιχειρήσεων της. Σημαντική και η θέση του κ. Καρανίκα για την άρνηση του υπουργού ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδη να περιλάβει το μικρό στεγασμένο εμπόριο στα προγράμματα ανάπτυξης που καταρτίζει το υπουργείο του, μέσω του ΕΣΠΑ
ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: