Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΤΟ Dignit.ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Ισραηλινά πολεμικά πλοία έχουν περικυκλώσει το γαλλικό πλοίο με προορισμό τη Γάζα. Του ζήτησαν να απομακρυνθεί από την περιοχή. Έκκληση ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της ζωής των επιβαινόντων.....
Το γαλλικό πλοίο του διεθνούς στολίσκου με προορισμό τη Γάζα βρίσκεται περικυκλωμένο από ισραηλινά πολεμικά πλοία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της επιχείρησης.

"Το πλοίο έχουν περικυκλώσει τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία και από τις 09:06 ώρα Παρισιού (10:06 ώρα Ελλάδος), υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, ούτε μέσω τηλεφώνου ούτε μέσω Διαδικτύου", τόνισε ο Ζυλιέν Ριβουάρ από το Παρίσι.

Νωρίτερα ένας από τους εκπροσώπους της επιχείρησης ανέφερε ότι το γαλλικό πλοίο του διεθνούς στολίσκου έπλεε αργά προς τα παλαιστινιακά εδάφη και εκτιμούσε ότι θα έφτανε στη Λωρίδα της Γάζας κάποια στιγμή το απόγευμα, ενώ η ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πορεία του πλοίου παρακολουθείται και αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποια απόσταση από τις ακτές της Γάζας το ισραηλινό ναυτικό σκοπεύει να διακόψει τον πλου.

"Απομακρυνθείτε από την περιοχή"

Πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού ζήτησαν από το γαλλικό σκάφος που μεταφέρει φιλο-παλαιστίνιους ακτιβιστές με προορισμό τη Γάζα να απομακρυνθεί από την περιοχή, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

"Τα πολεμικά πλοία διέκοψαν τον πλου του σκάφους και προειδοποίησαν τους επιβαίνοντες ότι πλησιάζουν την περιοχή του ναυτικού αποκλεισμού", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Απεσταλμένος του Αλ Τζαζίρα που βρίσκεται πάνω στο γαλλικό "Dignite-AlKarama" μαζί με άλλους 16 επιβάτες μετέδωσε πως οι Ισραηλινοί τους ανακοίνωσαν ότι θα καταλάβουν το σκάφος αν οι ακτιβιστές δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες τους.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της επιχείρησης δήλωσε πως το γαλλικό πλοίο βρίσκεται "περικυκλωμένο από τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία" και πως υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία με τους ακτιβιστές.

Έκκληση ΣΥΡΙΖΑ για την ομαλή πλεύση του
"Κάνουμε έκκληση στην ελληνική Κυβέρνηση, σε όλες τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε., στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην παγκόσμια κοινότητα να παρέμβουν άμεσα, ώστε να εγγυηθούν την ομαλή πλεύση του μικρού σκάφους προς τη Γάζα και κυρίως να προστατεύσουν την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα όλων όσων επιβαίνουν στο σκάφος", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

"Το Γαλλικό σκάφος «Αξιοπρέπεια» (Dignit - Al Karama), το μόνο από το σύνολο των σκαφών του στόλου της ειρήνης «Freedom Flotilla II - Stay Human» που μπόρεσε να ξεπεράσει τις απαγορεύσεις, βρίσκεται ήδη αυτήν την στιγμή στην τελική φάση της πορείας του, 50 περίπου ναυτικά μίλια από τις ακτές της Γάζας. Οι επόμενες ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Στο σκάφος επιβαίνουν 16 σημαντικοί εκπρόσωποι της διεθνούς καμπάνιας Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί, Τυνήσιοι και άλλοι, επιστήμονες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ιατροί και ακτιβιστές, ανάμεσα τους και ο έλληνας Συντονιστής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», καθηγητής Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Βαγγέλης Πισσίας", σημειώνει.

"Το θαλασσινό αυλάκι της ειρήνης προς τη Γάζα δεν απειλεί κανένα, ούτε την ειρήνη, ούτε τη διεθνή νομιμότητα, αντίθετα τις υπερασπίζεται!", καταλήγει.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: