Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

"Το 1981 ιδρύθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας ένας Αγροτικός Μετεωρολογικός Σταθμός. Είχε ζητηθεί από τα εργοστάσια της περιοχής και από τα γεωργικά ινστιτούτα. Αφού παραχωρήθηκε οικόπεδο από τον τότε πρόεδρο της κοινότητας Κολιό Νικόλαο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο ανήκε η Ε.Μ.Υ. προχώρησε...στην κατασκευή ενός κτιρίου 260 τ.μ. για την στέγαση των μετεωρολογικών οργάνων και γραφείων του σταθμού.
Ο σταθμός αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Οι πληροφορίες του σταθμού στους αγρότες της περιοχής γίνονταν όλο και πιο απαραίτητες. Μέσα στα 30 αυτά χρόνια εκατοντάδες φοιτητές έχουν κάνει πτυχιακές εργασίες, βασιζόμενοι στα στατιστικά στοιχεία του Μ.Σ. Τρικάλων Ημαθίας. Με δεδομένο ότι είναι ο μοναδικός σταθμός στην περιοχή, δεκάδες σχολεία έχουν επισκεφτεί και έχουν ξεναγηθεί στο σταθμό μαθαίνοντας έτσι για την μετεωρολογία και ό,τι έχει σχέση με αυτήν.
Οι υπηρεσίες ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, ΙΓΜΕ, Ινστιτούτα σιτηρών, βάμβακος, διάφορα εργοστάσια, θερμοκήπια, χρησιμοποιούν τα στοιχεία του σταθμού για πειράματα και παρατηρήσεις των καλλιεργειών. Θα μπορούσα να γράφω σελίδες για την σπουδαιότητα του Μετεωρολογικού Σταθμού Τρικάλων Ημαθίας, θεωρώ όμως αυτά αρκετά για να καταλάβει κανείς την αναγκαιότητα της ύπαρξής του.
Δεν ξέρω λοιπόν με ποιό σκεπτικό κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να κλείσει ο σταθμός χωρίς καν να συζητηθεί με κανέναν φορέα της περιοχής, χωρίς να σκεφτούν τι προσφέρει σαν αγροτικός σταθμός στην περιοχή μας.
Με την επιστολή μου αυτή ευελπιστώ να φροντίσουν κάποιοι που έχουν την δυνατότητα ώστε να αλλάξει η απόφαση της παύσης του Μετεωρολογικού Σταθμού".
Παρασκευή Κάρλου
Πρώην προϊσταμένη
του Μετεωρολογικού Σταθμού
Τρικάλων Ημαθίας

ΠΗΓΗ:ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δημαρχε ποια ειναι θεση σου δεν θα κανεις συμβουλιο

Ανώνυμος είπε...

δημαρχε οσταθμος ειναι σε αλλο δημο