Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχει καταβληθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους δικαιούχους παραγωγούς, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη.....
Το συνολικό ύψος των επιστροφών ανέρχεται στα 160 εκατ. ευρώ και οπως ανέφερε ο Κ. Σκανδαλίδης, έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών η σχετική απόφαση για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής ΕΦΚΠ για το 2010. Η διαδικασία αποδέσμευσης των πιστώσεων και η πληρωμή των δικαιούχων, θα ξεκινήσει μετά τη δημοσίευση της στο ΦΕΚ.


Αναφερόμενος στη νέα κοινή αγροτική πολιτική για την περίοδο 2013- 2020, δήλωσε ότι η απώλεια πόρων θα ανέλθει στα 70 εκατ. ευρώ ετησίως. Ποσό που όπως υποστήριξε είναι μικρότερο από αυτό που υπολογιζόταν και αντιστοιχούσε στο 3-4% των κοινοτικών πόρων. Σύμφωνα με τον ίδιο οι απώλειες για το σύνολο των κρατών – μελών της Ε.Ε. θα είναι της τάξης του 7,5%, σε σταθερές τιμές.

Επίσης όπως ανακοίνωσε αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, μετά την έγκριση του από την αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: