Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Τα δύο τελευταία χρόνια διαμένουμε με τον Β. Τζωρτζάτο στη θέση Β του Παραρτήματος των φυλακών με δικό μας προαύλιο και δεν έχουμε καμιά επικοινωνία με τη θέση Α, όπου διέμεναν άλλοι έξι κρατούμενοι....
Το χώρο αυτό τον διεκδικήσαμε γιατί είναι ο μοναδικός που μας παρέχει μια στοιχειώδη ασφάλεια μέσα στη φυλακή. Ξαφνικά τις τελευταίες μέρες αντιληφθήκαμε ότι σιγά σιγά άρχισαν να μετάγουν έναν έναν τους κρατούμενους της θέσης Α, με προτελευταίο χθες τον Σάββα Ξηρό. Συνειδητοποιήσαμε ότι κάποιο κρυφό σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι μας περιμένει η ίδια τύχη. Συντάξαμε λοιπόν ένα υπόμνημα το οποίο στείλαμε σήμερα στον κύριο Διευθυντή των Φυλακών, στον κύριο Εισαγγελέα και στον κύριο υπουργό Δικαιοσύνης. Τα δύο πρώτα τα δώσαμε στον φύλακα για να τα επιδώσει και το τρίτο μέσω ταχυδρομείου. Σε αυτό εξηγούσαμε, προσθέτοντας ένα ιστορικό των επιθέσεων που δεχτήκαμε, ότι η φυλακή δεν μπόρεσε να μας προσφέρει ασφάλεια, ότι οφείλουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και γι' αυτό δεν θα δεχθούμε μεταγωγή σε άλλο σημείο της φυλακής, αφού ο μόνος ασφαλής χώρος για μας είναι η θέση Β στην οποία βρισκόμαστε.

Δεν πέρασε μισή ώρα από τη στιγμή που δώσαμε το υπόμνημα και τηλεφώνησε ο Διευθυντής των Φυλακών κ. Ι. Ανέστης στον Τζωρτζάτο και του λέει: «Αν η Εισαγγελέας δει το υπόμνημά σου, δεν θα ψηφίσει θετικά για σένα στο Συμβούλιο για την αίτησή σου να πάρεις άδεια. Πρέπει να το αποσύρεις. Θα σε πάω απέναντι σε ένα πολύ ωραίο μέρος. Σκέψου το, θα 'ρθω το απόγευμα για να το συζητήσουμε». Δηλαδή τον εκβίαζε κανονικά ότι αν δεν δεχτεί να μεταχθεί σε άλλο σημείο της φυλακής δεν πρόκειται να πάρει άδεια. Ο Τζωρτζάτος βέβαια του απάντησε ότι το ζήτημα της άδειας δεν έχει καμιά σχέση και ότι δεν μπορεί να βάλει στην ίδια μοίρα τη σωματική του ακεραιότητα μέσα στη φυλακή με μια άδεια και αρνήθηκε να το αποσύρει.

Πέρα όμως από τον εκβιασμό, αλήθεια, πώς προεξοφλεί ο κύριος Διευθυντής ποια θέση θα πάρει η κυρία Εισαγγελέας; Δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι αποκαλύπτει ότι το περιβόητο Συμβούλιο δεν είναι παρά ένα θέατρο προαποφασισμένο να απορρίπτει ή να δίδει άδειες;

Τέλος, επειδή μπορεί να μου πουν ότι κλείνουν το Παράρτημα γιατί δεν μπορούν να το κρατάνε για δύο ή τρεις κρατούμενους, απαντάω ότι δεν έχουμε καμία αντίρρηση να φέρουν ακόμη και τριάντα κρατούμενους γεμίζοντας τη θέση Α, αφού εμείς δεν επικοινωνούμε με αυτούς.

Φυλακές Κορυδαλλού, 6 Ιουλίου 2011

Αλέκος Γιωτόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να σε στείλουμε να μείνεις στο ΧΙΛΤΟΝ να σε πάμε μια κρουαζιέρα στους κανάριους Νήσους, και να προσέχουμε μην σε χάσουμε, τέτοιο τεφαρίκι που θα το ξαναβρούμε!! Τι να σου κάνω που δεν υπάρχει θανατική ποινή, κακώς για μένα , για κάτι τέτοιους εγκληματίες σαν εσένα και την παρέα σου.