Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΑΡΘΡΟ: Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΙ Ο ΣΗΦΗΣ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Εννοείται ότι κάτι θα βρουν πάλι για να κουκουλώσουν όσα αποκαλύπτει το βίντεο με το διεστραμμένο σύμπλεγμα Κουκούλας-ΜΑΤ. Γι' αυτό εξάλλου είναι οι ΕΔΕ –δε θυμάστε τη ζαρντινιέρα; Ήδη μάλιστα έχουν εξαπολύσει τη φοβερή πληροφορία ότι τα καλόπαιδα με τα στειλιάρια είναι εθνικόφρονες συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, οι οποίοι δέχτηκαν, επίθεση και απειλές για νέο...

Μελιγαλά (ναι, ναι, οι ίδιοι το λένε), από αναρχοκομουνιστές και ΣΥΡΙΖΑ. Και τα ΜΑΤ απλώς τους έσωσαν από την Πηγάδα!

Έλα όμως που βρέθηκε στη μέση κι ο Σήφης Καυκαλάς. Ο αγωνιστής του Πολυτεχνείου που έκαναν τη βλακεία να συλλάβουν και να κακοποιήσουν την ίδια στιγμή που φυγάδευαν τους κουκουλοχαφιέδες. Κι αυτή η σύλληψη, εκτός από την εικόνα που λέει όσα χίλιες λέξεις –να μπαγλαρώνουν τον ένα και να κερνάνε συκαλάκι τους άλλους- προσθέτει στο βίντεο και... υπότιτλους. Γιατί ο Σήφης άκουσε τι είπαν μεταξύ τους οι «συνάδελφοι». Και ενημέρωσε τον Παπουτσή που του τηλεφώνησε ως παλιός συναγωνιστής, για να «μάθει»: Άνθρωποι της αστυνομίας ήταν.
Έτσι στο χημικό όργιο και στην αστυνομική βαρβαρότητα, την οποία έζησαν και μαρτυρούν χιλιάδες άνθρωποι, προστέθηκε και η κρίσιμη λεπτομέρεια που αποκαλύπτει το σκοτεινό «επιχειρησιακό» παρασκήνιο. Οι ίδιοι που ξέμειναν από χημικά κι έφεραν νέες προμήθειες από τη Θεσσαλονίκη, ξέμειναν κι από επιχειρήματα και ψάχνουν να βρουν πώς θα μας βγάλουν όλους στραβούς. Πώς θα βγάλουν τους κουκουλοφόρους... θύματα του Βελουχιώτη. Κι έφτασε ο πάγκαλος Παπουτσής να πιάνεται από τα μαλλιά της Κερατέας για να δικαιολογήσει το Σύνταγμα!
Γιατί ο Παπουτσής άκουσε με προσοχή τον σεμνό, όπως τον χαρακτήρισε, αγωνιστή Καυκαλά, αλλά πίστεψε τον ακόμα σεμνότερο αρχηγό Οικονόμου. Λογικόν. Μιλώντας για τις υπόγειες διαδρομές κουκουλοφόρων-αστυνομίας, καλόν είναι να θυμόμαστε μια παλιά αλήθεια. Κανένα παρακράτος δεν φυτρώνει και δεν ευδοκιμεί, αν το Κράτος δεν το υποθάλπει. Κανένα παρακράτος δεν έχει υπάρξει χωρίς να στηρίζεται από το Κράτος -και να το στηρίζει. Και φυσικά κανένας υπουργός δεν ομολογεί σχέσεις με παρακρατικούς.

Αν συνεπώς ο Παπουτσής πιστεύει τους δικούς του, πρέπει να παραιτηθεί –παραείναι αφελής για πρώην αγωνιστής και πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ. Αν κάνει ότι τους πιστεύει, δεν είναι ανάγκη να παραιτηθεί. Αρκεί απλώς να προσθέσει δυο λέξεις στο βιογραφικό του: πρώην έντιμος...
*Δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ, 01.07.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: