Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΙΩΝΝΙΔΗ, Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, πολιτικά και αστυνομικά, ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έδειξαν μια ελάχιστη ευαισθησία και στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια και άλλοι παραιτήθηκαν από μέλη του κόμματος, από μέλη των θεσμικών οργάνων στα οποία συμμετείχαν και άλλοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την πολιτική που υλοποιεί η Κυβέρνηση τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον Αστυνομικό.
Τελευταίο παράδειγμα που αφορά στην Ημαθία είναι...η παραίτηση του Λ. Χατζηιωαννίδη από τη Νάουσα που ως γνωστόν ήταν υποψήφιος με τον Μπόλαρη στις Περιφερειακές εκλογές και ήταν στέλεχος της εκεί τοπικής οργάνωσης.
Στον αντίποδα όμως βλέπουμε είτε σιγή ιχθύος είτε κουτσαβάκικη συμπεριφορά που αν μη τι άλλο είναι και πολιτικά προκλητική.
Σιγή ιχθύος τηρούν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρχής γενομένης από τον γραμματέα της Ν.Ε Ημαθίας και τα μέλη του οργάνου. Δε βρήκαν ούτε κουβέντα να πουν δημόσια ενάντια στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης αλλά ούτε και για την αστυνομική αυθαιρεσία.
Αυτό σημαίνει ότι συμφωνούν με όλα και καθίστανται πολιτικά υπόλογοι στους Ημαθιώτες για την στάση τους.
Με πολιτικούς κουτσαβακισμούς επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να παραπλανήσει τους Ημαθιώτες η Θ. Σιδηροπούλου που ενώ δεν βρήκε να πει κουβέντα για την Οικονομική πολιτική γιατί προφανώς συμφωνεί ή κι αν διαφωνεί δεν το λέει για προφανείς λόγους, βγήκε σχεδόν αμέσως δημόσια να υιοθετήσει εμμέσως και όχι ως ίδια άποψη ότι πρέπει να μη πέφτουν χημικά στο Σύνταγμα!!
Όντως, πολύ πρωτότυπη η άποψη της Σιδηροπούλου. Να πέφτουν λιγότερα χημικά αλλά δε λέει ούτε ποιος τα ρίχνει ούτε ποιοι δίνουν εντολές να τα ρίξουν. Φαίνεται ότι δε είναι ενήμερη της καταγγελίας του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Φωτόπουλου που ζητάει συγνώμη από τους πολίτες. Φαίνεται ότι δε είναι ενήμερη για τη δήλωση του αντιπροέδρου του σωματείου των αστυνομικών που μίλησε ότι υπήρχε εντολή για "μηδενική ανοχή".
Ποιεί τη νήσσα η Σιδηροπούλου και νομίζει ότι ξεμπέρδεψε με το θέμα απλώς υιοθετώντας απόψεις άλλων. Φοβάται το αυτονόητο: να θέσει την υπογραφή της σε κείμενο διαμαρτυρίας όπως έκαναν οι συνάδελφοί της στο Ε.Σ που καταδίκασαν αυτή τη συμπεριφορά της αστυνομίας.
Νομίζει ότι η φράση "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΩΜΗ ΒΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ" εμφανίζεται με δημοκρατικό προσωπείο και όλα καλά.
Τι άραγε σημαίνει "όχι στην ανεξέλεγκτη και ωμή βία;". Δηλαδή αν η βία είναι ελεγχόμενη και όχι ωμή, αλλά ροπαλιές με στύλ που δεν σε στέλνουν στο ΚΑΤ σε κόμμα αλλά με σπασμένο κεφάλι ή χέρια κλπ είναι αποδεκτή;
Τι είδους σοσιαλιστική διαβάθμιση είναι αυτή; Τι είδους δημοκρατικό μετρίδι είναι αυτό;
Το θέμα είναι απλό. Ή καταδικάζεις πολιτική και αυθαιρεσία στα ίσα και φεύγεις από τον πολιτικό φορέα που δίνει τέτοιες εντολές ή παραμένοντας είσαι συνένοχος.
Οι πολιτικοί κουτσαβακισμοί, η ταχτική "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ" τελείωσε.

5 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

εσεις εκει στα χρονικα εχετε περασει καθε οριο . Μολις χασατε εναν πολυ τακτικο αναγνωστη σας.

Xronika είπε...

"Οι πασόκοι που αντιστέκονται,το ΠΑΣΟΚ που επιμένει,κι όποιος δεν καταλαβαίνει δε ξέρει που πατά και που πηγαίνει...."
Παραφρασμένο το τραγούδι του προσφιλή στο Πασοκ Σαββόπουλου.
Από την ομάδα των ΧΡΟΝΙΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΛΙΟΛΙΟΠΟΥΛΕ ΘΑ ΜΕ ΚΟΠΗ Η ΟΡΕΞΗ ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ????

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά Χάρη, Την Σιδηροπούλου τι την αναφέρεις; Απ[ο το τίποτα να νομίζει ότι κάτι είναι;
Δίνεις αξίαμσε ανέκδοτα της καιάς ώρας. Τα πράγματα είναι σοβαρά για να ασχολείσαι με αυτό τα πρόσωπο.

Xronika είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ. ΟΜΩΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ.
Χ. ΜΟΧΛΑΣ