Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 6μηνο ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Απολογισμό για το πρώτο εξάμηνο της θητείας του, την «μεταβατική περίοδο» όπως είπε, έκανε χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, με την παρουσία των περιφερειακών συμβούλων Κώστα Καλαϊτζίδη και Στάθη Σαρηγιαννίδη.
Ο κ. Καραπαναγιωτίδης αναφέρθηκε σε έργα της πρώην...Νομαρχίας που ολοκληρώθηκαν ή προχωρούν κανονικά, υπό το νέο διοικητικό καθεστώς, στην πρώην Περιφερειακή Αγορά της Κουλούρας, τον «Καλλικράτη», την «τάφρο 66», τις αλλαγές στις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας κ.α.
Ξεκινώντας, ο κ. Καραπαναγιωτίδης σημείωσε ότι από την 1η Ιουλίου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε τις αρμοδιότητες που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη», ωστόσο αναμένονται οι πόροι, ώστε να ολοκληρωθεί η μετάβαση. Πρόσθεσε δε, ότι απαιτείται συστράτευση όλων των πολιτικών παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να καταφέρει η αιρετή Περιφέρεια να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της.
Μιλώντας για τις αλλαγές που έγιναν στις υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας, ανέφερε ότι οι διευθύνσεις από 14 έγιναν 6, ξενοικιάστηκαν πολλά κτίρια που μίσθωνε η νομαρχία, ενώ μειώθηκαν τα μισθώματα των κτιρίων που σήμερα μισθώνει η αντιπεριφέρεια Ημαθίας, από 10 έως 20%.

Τα έργα προχωρούν

Μιλώντας για τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε πως, αν και είναι δύσκολοι καιροί, τα έργα προχωρούν κανονικά, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που υπήρχαν.
Απόλυτος και σαφής εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης στο θέμα την μόλυνσης της «τάφρου 66», καθώς δήλωσε πως η Περιφέρεια θα είναι αμείλικτη σε όσους μολύνουν και όλες οι υποθέσεις θα παραπέμπονται άμεσα πλέον στον Εισαγγελέα. Μάλιστα, ενημέρωσε ότι είχε πριν λίγες μέρες συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ενώ τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με εκπροσώπους των βιομηχανιών που απορρίπτουν τα υπολείμματα του βιολογικού τους καθαρισμού στην Τάφρο.

Για την αγορά της Κουλούρας

Αναφερόμενος στο θέμα της πρώην Περιφερειακής Αγοράς της Κουλούρας, ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε πως για να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση πρέπει να υπάρξουν σχετικές τροπολογίες στο ισχύον νομικό καθεστώς, κάτι που, όπως είπε, ζητά χρόνια, αλλά δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα. Σημείωσε δε, ότι η διαχείριση της Αγοράς ανήκει στην «ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.» και δεν υπάρχει δυνατότητα σε καμία περίπτωση να γίνει παραχώρηση, πώληση ή δωρεά μετοχών, απαντώντας έμμεσα στο αίτημα Επιμελητηρίου Ημαθίας, που ζητούσε την διαχείριση του οικοπέδου και των κτιριακών υποδομών.

Ξεκίνησαν ψεκασμοί

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι ψεκασμοί ξεκίνησαν κανονικά από την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο επισήμανε τις ευθύνες που έχουν απέναντι στην αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς πρέπει να υπάρχει πρόληψη, μέσω του καθαρισμού των ελών και των στάσιμων νερών, ανοιχτών φρεατίων αποχέτευσης, άρδευσης κλπ.


Πηγή: Εφημ."Λαός" (συντάκτης Νίκος Βουδούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: