Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ. ΘΕΛΟΥΝ0,35λ/κιλό

O καιρός πλησιάζει για το ροδάκινο και ακόμη οι αγρότες της Ημαθίας, γύρω στους χίλιους παραγωγούς, δεν έχουν εξοφληθεί για την περσινή σοδειά τους από τους βιομήχανους και τους συνεταιρισμούς που πήραν τα συμπύρηνα ροδάκινα να τα μεταποιήσουν.
Αυτή η κατάσταση καθώς...
επίσης και το γεγονός ότι πέρσι το εισόδημα των αγροτών είχε συμπιεστεί στα 18 λεπτά το κιλό στην καλύτερη των περιπτώσεων τους κάνει να επαγρυπνούν ώστε να προλάβουν τα χειρότερα και να διαμορφώσουν εν πολλοίς το πλαίσιο που θα επιθυμούσαν να κινηθούν οι τιμές.
Οι ροδακιονοπαραγωγοί της Ημαθίας- Πέλλας- Πιερίας δια των εκπροσώπων τους ήδη έκαναν μια πρώτη επαφή στην Κουλούρα και συμφώνησαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν τιμή κάτω από 35 λεπτά το κιλό αφού υποστηρίζουν ότι τα έξοδα ανα κιλό ανέρχονται στα 26 λεπτά ανά κιλό.
Τέλος, οι αγρότες λένε ότι αν δεν ικανοποιηθούν από την αγορά τότε θα αναγκαστούν να βγάλουν ξανά τα τρακτέρ τους στους δρόμους.
Να σημειώσουμε ότι όπως λένε τα στοιχεία φέτος τα κονσερβάδικα θα απορροφήσουν γύρω στους 400 χιλιάδες τόνους αφού οι άλλες παραγωγές χώρες έχουν μειωμένη παραγωγή λόγω καιρικών συνθηκών, οπότε, υποστηρίζουν οι αγρότες, δεν υπάρχει πρόβλημα απορρόφησης από τις βιομηχανίες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΕΟΙΑ ΠΡΑΓΜΤΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ 18 ΛΕΠΤΑ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΥΜΑΝΘΗΚΑΝΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 13 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΚΙΛΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΓΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 18 ΛΕΠΤΑ/ΚΙΛΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 500€ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
τΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑ 17-20 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΚΙΛΟ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ) . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ 2-5 ΛΕΠΤΑ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
ΤΑ 35 ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ. (ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΤΟ 24 κιλων ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ 15-16€ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ 9,5-10,5€ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ.)
ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ TO ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΕ "ΚΟΛΠΑΚΙΑ" ΜΕ ΣΤΗΣΙΜΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΙΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ 100% ΣΤΗΝ ANDROSS ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ 70% ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΙΣ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ; ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ 7-8 ΛΕΠΤΑ ΑΝΤΕ 10.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΣΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΙΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ 14€ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2008 ΣΤΑ 10-10,5 € ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 9-10 € ΑΝΑ ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ 24 ΚΙΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ (ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 15-16 ΚΙΛΑ ΑΝΑ ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ).
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ; ΠΡΕΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ) ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΝΑ "ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ" Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΙΤΕ ΝΑ "ΒΟΗΘΗΘΕΙ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ 5-10 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 99% ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΡΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ 300 ΕΚΑΤ. €) ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ 2 ΝΟΜΩΝ (ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ, ΚΗΡΟΠΟΙΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ 30.000 ΚΟΣΜΟΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ). ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 14€ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ "ΛΙΓΩΣΟΥΝ" ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;