Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΑΦΩΝΟΙ-ΑΤΟΛΜΟΙ-ΕΑΥΤΟΥΛΗΔΕΣ


Οικονομικά μέτρα δυσβάστακτα. Αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων από το ΠΑΣΟΚ που υποστήριζε ότι "λεφτά υπάρχουν". Εφαρμόζεται μια πολιτική που όμοιά της δεν είδε ποτέ στο παρελθόν ο τόπος. Από ένα δήθεν σοσιαλιστικό κόμμα που έχει ως πολιτικό σύμμαχο τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Ένα δεξιό μόρφωμα, υπάκουο υπηρέτη των αγορών και της ιδεολογίας του κέρδους και σαφώς πιο αποτελεσματικό από τη ΝΔ.
Παρακολουθούμε όλοι μας το ξεπούλημα της χώρας μας στις "αγορές" και το ταυτόχρονο ξεβράκωμα του πολιτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων μπρος στη λαϊκή κατακραυγή.
Παρά ταύτα, μέσα από αυτό το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν τρεις φωνές αντίστασης, τριών βουλευτών που έπαιξαν την πολιτική τους καριέρα κορώνα γράμματα και είναι χαμένοι από χέρι. Συγκρατήστε τα ονόματα: Σακοράφα, Οικονόμου, Δημαράς. Χωρίς προσβάσεις στα τηλεπαράθυρα, χωρίς προστάτες, μόνοι τους όρθωσαν το ανάστημά τους και έγραψαν ιστορία.
Δυστυχώς στην Ημαθία δεν βρέθηκε ένας, ένα πολιτικό στέλεχος είτε της Ν.Ε είτε κάποιος γραμματέας κάποιας Τ.Ο να πει μια κουβέντα κατά..
...της ακολουθούμενης πολιτικής.
Κανείς δεν βρήκε το θάρρος να πει κάτι, να ψελλίσει μια λέξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό και καταδίκης των μέτρων.
Έχουμε τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τα μέτρα διότι περιφρούρησαν το πολιτικό τους μέλλον. Έτσι τουλάχιστον νομίζουν. Νομίζουν ότι θα γλυτώσουν από την λαϊκή οργή και θα επιβιώσουν πολιτικά.
Διάφορα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στην Ημαθία. Ουδείς είπε τίποτα. Κάνουν πως δεν βλέπουν.
Ο άλλοτε λαλίστατος γραμματέας της Ν.Ε Ημαθίας έχει εξαφανιστεί. Η Ν.Ε ως πολιτικό όργανο έχει πάθει ομαδική αφωνία.
Η εξ Ημαθίας μέλος του εθνικού συμβουλίου δικαιώνει τον διακοσμητικό της ρόλο (γλάστρα) και κάνει ότι ζει σε άλλη χώρα.
Κανείς τους δεν ένιωσε την ανάγκη να βγει δημόσια να καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική γιατί σκέφτονται την καριέρα τους, τα οφέλη που έχει η γειτνίαση με την εξουσία, το μαγαζάκι τους. Κανείς δεν ένιωσε την ανάγκη να βγει να πει δυο λόγια συμπαράστασης στον συνταξιούχο που ζει δραματικές ώρες, στους άνεργους, στους αδύναμους.
Θαυμάστε τους...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Γικόνογλου ο Θανασάκης είναι απασχολημένος και δεν μπορεί να μιλάει για αυτά τα θέματα...κρατάει στα χέρια του γύρους/πίτα, από όρεξη πάει καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας θα συνεδριάσει την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 και ώρα 6μ.μ. στο Δημοτικό περίπτερο της ΕΛΗΑΣ, με τα εξής θέματα:

1. Οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης
2. Αγροτικά ζητήματα

Στη συνεδρίαση θα παραβρεθούν και θα κάνουν εισήγηση ο κ.Τζελέπης Μιχάλης, Βουλευτής ν.Σερρών, μέλος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Βουλής και της Γραμματείας Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ και ο σ.Τσολάκης Σάββας, μέλος του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ.

Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όλους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΛΑ ΠΟΥΛΑΣ ΡΕ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΗ ΘΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΗΡΩΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΣΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΜΕΓΑΛΕ ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ.

Ανώνυμος είπε...

Που ηταν ο θανάσης γικονογλου και απουσιαζε απο την συσκεψη για το αγροτικο της νομαρχιακης; που ηταν;
βεβαια την απουσια του καλυψε το μελος του εθνικου συμβουλιου, γλαστρα οπως τη λεει ο Μοχλας, και ολα καλα.
Το κομμα μας και παλι εκανε παραγωγη υψηλης πολιτικης. Μπραβο μας και εις ανωτερα.
Αληθεια ρε συντροφοι, τον Τζελεπη τον ξερει κανεις σας ή εγω ειμαι ασχετος;

Ανώνυμος είπε...

Το Θανάσι, τσάπιζε Το χωράφι. Κατά το απόγεμε, έριξε και κοπριά. Τον είδα ο ίδιος, όπως είδα και την κοπριά βουνό. Αν δεν την σηκώσουν, θα μας πνίξει η βρώμα.
Είναι και το άλλο. Το Θανασάκι, θέλει πρακτικά να δείξει τους στενούε δεσμούς του, παιδιόθεν, με τους αγρότες. Μιά ζωή στον ήλιο, το πότισμα και τον καθημερινό κάματο.