Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Tην σκληρή καθημερινότητα τη βιώνουν όλοι. Την βιώνεται όλοι και γνωρίζετε ότι είναι σκληρή, άδικη και η πολιτική που ακολουθείται από τους κυβερνώντες ΠΑΣΟΚους είναι αντιλαϊκή και υπηρετεί τα κέρδη των τραπεζών και των κερδοσκόπων.
Ωστόσο, οι διαπλεκόμενοι της ενημέρωσης αντάμα με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων και τα γνωστά λόμπι διαμόρφωσης της κοινής γνώμης βάλθηκαν να μας πείσουν ότι ο λαός στην πλειοψηφία του βρίσκει δίκαια και αναγκαία τα μέτρα της κυβέρνησης που ως γνωστόν ελήφθησαν κατόπιν διαταγής της τρόικας, του ΔΝΤ, της ΕΚΕ, και της Ε.Ε.
Είναι βέβαιον ότι το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί και το βράδυ με τις "ενημερωτικές" εκπομπές στα μεγάλα κανάλια με καλεσμένους πολιτικούς ή τεχνοκράτες που είναι οι αρχιτέκτονες της σημερινής τραγικής κατάστασης. Και αυτοί θα δίνουν χωρίς να ντρέπονται συμβουλές..
.. και να συνιστούν ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να ζητάνε από το λαό να σκύψει το κεφάλι και να υποστεί αγόγγυστα τα μέτρα.
Ενώ οι ίδιοι με την άνεση του χρήματος που διαθέτουν θα συνεχίσουν να ζουν άνετα και εις υγείαν των κορόιδων.
Βέβαια, ως γνήσιοι και συνεπείς υπηρέτες του συστήματος και εκ βαθεών γνώστες των μηχανισμών παραπληροφόρησης δίνουν αυτό το διάστημα την μάχη για τα κεκτημένα τους, τις κατακτήσεις τους, τα κέρδη τους που είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που έφερε στη φτώχια μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού.
Πολλοί κάνουν λόγο για το τέλος της μεταπολίτευσης. Μπορεί να έχουν και δίκιο αλλά το ζητούμενο είναι αν αυτό που θα προκύψει θα καθοδηγηθεί από τις λαϊκές δυνάμεις ή από το πολιτικό προσωπικό που σήμερα υπηρετεί τα κόμματα του κοινοβουλίου και ορισμένα εκτός αυτού που όμως θέλουν να καταστούν και αυτά με τη σειρά τους κοινοβουλευτικά.
Μ΄ άλλα λόγια, το υπάρχον πολιτικό προσωπικό όλων των κομμάτων είναι εκ του αποτελέσματος ανεπαρκές και πρέπει να αντικατασταθεί διότι νέο ξεκίνημα με φθαρμένα υλικά δεν μπορεί να γίνει.
Το ζητούμενο, κατά ορισμένους, είναι αν υπάρχει η μαγιά, οι προϋποθέσεις να αναδυθεί ένα νέο πολιτικό προσωπικό που θα μπει στην πρώτη γραμμή και θα καθοδηγήσει τις εξελίξεις.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό το ερώτημα δεν είναι ούτε πρωτεύον ούτε και ουσιαστικό διότι πολιτικά στελέχη μπορούν να αναδείξουν οι λαϊκοί αγώνες που είναι αυθόρμητοι, κινηματικοί και χωρίς κομματικά καπέλα.
Εν κατακλείδι, αν επικρατήσει μια κινηματική λογική που θα προκύψει εξ ανάγκης τότε θα αναδειχθούν και ηγέτες και θα ξεπεραστεί το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Διαφορετικά..
Χάρης Μόχλας.

2 σχόλια:

ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Επιτέλους σταματήστε τους.
Μη βλέπετε κανένα κο..κάναλο.
Μπείτε στο ιντερνετ και διαλέξτε αυτό που σας εκφράζει για να ενημερωθείτε.
Είναι ακόμα η μόνη διέξοδος ενημέρωσης.
Δεν υπάρχει τίποτα,όλοι και όλα είναι πουλημένα.
Καταλάβετε το ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα εκτός της άρνησης και της ανυπακοής (αυτό το λέει και το ΚΚΕ βέβαια) και ας μην συμφωνώ με τον μοναχικό δρόμο που έχει επιλέξει και αντιδρά (χωριστές πορείεςΠΑΜΕ), λες και ο λαός όλος δεν έχει τα ίδια προβλήματα. Λοιπόν σύντροφοι του ΠΑΜΕ δεν έχουν σκατά τα χέρια των άλλων.Σφίξτε τα. Με την εμπειρία των αγώνων σας δείξτε το δρόμο.
Αριστερός σημαίνει πάω προς το λαό,μιλάω, κατανοώ, όχι περιμένω να παραδεχτεί το λάθος του,να έρθει μαζί μου, να του πω πόσο λάθος έκανε και να έχω εκείνο το χαμόγελο δικαίωσης.
Όλοι μαζί ταξικά σαν μια γροθιά.

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Όταν η κοινωνία πιάσει πάτο θα γκαστρωθεί και θα γεννήσει και τα νέα στελέχη και τους νέους ηγέτες και κυρίως τις νέες πολιτικές. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η νέα εποχή που θα έρθει θα είναι κατ' ανάγκη και πιο προοδευτική. Όσοι κρατάτε την πένα της δημοσιογραφίας και δεν εξαρτάστε από μικρά ή μεγάλα συμφέροντα τολμήστε και συμβάλετε κι εσείς στο καινούριο που 'χει ανάγκη ο λαός μας. Και σε τοπικό επίπεδο ξεσκεπάστε τον κάθε λογής κομματάρχη, το κάθε λογής κοματόσκυλο, το κάθε λογής λαμόγιο, τον κάθε λογής βολευτάκο που καταδικάζει με τη ψήφο του το λαό μας στην εξαθλίωση. Για μένα έντιμη στάση σήμερα κάθε δημοκράτη, κάθε αριστερού πολίτη που παραμένει στο ΠΑΣΟΚ είναι η άμεση αποχώρηση από το κυβερνών κόμμα και η καταδίκη της βάρβαρης πολιτικής του. Όσοι υψώνουν τα λάβαρα του αγώνα παραμένοντας στο κυβερνών κόμμα και μάλιστα σε υψηλές θέσεις και στο νομό μας,παραμένοντας στη ΝΔ και στο ΛΑΟΣ είναι απλά ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Παναγιώτης Χατζησάββας