Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Πάρτε μέρος στον προσυνεδριακό διάλογο για το 3ο Συνέδριο του Ν.Α.Ρ. / Ανακοίνωση

Ανακοίνωση: Ξεκινάει ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος

Μετά τη δημοσίευση της “πρότασης Προγραμματικής Διακήρυξης” και των “Θέσεων” της Π.Ε. τον περασμένο Ιούνιο και την προκήρυξη του 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ για τον Νοέμβριο του 2013, η «επιτροπή προσυνεδριακού διαλόγου» απευθύνει κάλεσμα για την έναρξη δημόσιου διαλόγου και συζήτησης. 

Πορευόμαστε προς το... συνέδριο σε συνθήκες μάχης κατά της αντεργατικής επίθεσης και της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του πολιτικού συστήματος και του κράτους που προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο με όλες τις δυνάμεις του συστήματος. Για αυτό, ουσιαστική μας επιδίωξη είναι να ανέβει ο πήχης της ζωντανής, δημόσιας, ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης. Στόχος που απαιτεί και προϋποθέτει την ενεργοποίηση τόσο του δυναμικού της οργάνωσης του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α., όσο και των αγωνιστών που τοποθετούνται θετικά αλλά και κριτικά στην προσπάθεια. 

Αξιολογούμε τη συζήτηση πάνω στην προγραμματική-πολιτική-οργανωτική φυσιογνωμία της κομμουνιστικής απελευθέρωσης στον 21ο αιώνα ως ένα από τα βασικά ζητήματα του Συνεδρίου μας και ως συμβολή στο αναγκαίο κομμουνιστικό πρόγραμμα της εποχής μας. Για να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση μιας επαναστατικής τακτικής για την προσέγγιση της εργατικής εξουσίας και την υλοποίηση του επαναστατικού άλματος.

Επιδιώκουμε να συζητήσουμε αυτές τις θέσεις με συγκροτημένο, ανοιχτό και συντροφικό τρόπο με τους αγωνιστές του κινήματος που δεν βολεύονται στην βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού, με όλους τους αριστερούς ανθρώπους που νοιώθουν την ανάγκη για μια άλλη αριστερά πέρα από την διαχειριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αδιέξοδη λογική του ΚΚΕ. Επιδιώκουμε ιδιαίτερα τον διάλογο με δυνάμεις, αγωνιστές και ρεύματα μιας σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής, τόσο στην πορεία προς το Συνέδριο, όσο και μετά από αυτό, ώστε από κοινού να συζητήσουμε και διαμορφώσουμε τους όρους για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό φορέα. Να συζητήσουμε για την συμβολή των επαναστατών της χώρας μας στη διεθνιστική συνεργασία και αντεπίθεση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής πάλης και της νέας κομμουνιστικής προοπτικής σε όλο τον κόσμο. 

Φιλοδοξούμε το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ, και επομένως όλη η πορεία και οι διαδικασίες μέχρι το συνεδριακό σώμα του Νοέμβρη, να είναι ένα δημιουργικά αναπτυσσόμενο σώμα μαρξιστικών προσεγγίσεων και ιδεών. Μια διαδικασία με ενιαία κριτήρια και πυρήνα σκέψης, ανοιχτή στο διάλογο, την αναζήτηση, την αντιπαράθεση. Μια διαδικασία που θα βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με την κινηματική και πολιτική δράση, που θα εμπλουτίζεται από αυτήν και θα την εμπλουτίζει. 

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα απευθύνεται στον κόσμο του αγώνα, ανένταχτο ή μη, που αγωνιά για την πορεία και την κατάσταση του κινήματος και της Αριστεράς και αναζητά μια νέα κομμουνιστική προοπτική και οργάνωση και τον καλεί να συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια. Με τη συμμετοχή στις συσκέψεις και εκδηλώσεις για το 3ο Συνέδριο, στα σώματα, στο δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο. 

Ο προσυνεδριακός διάλογος πάνω στα ντοκουμέντα του 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ, ξεκινάει από τις 5 Σεπτέμβρη από την ειδική σελίδα διαλόγου της ιστοσελίδας του ΝΑΡ (www.narnet.gr) και από την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας ΠΡΙΝ. Ταυτόχρονα, μπροστά στο συνέδριο, το ΝΑΡ θα διοργανώσει ειδικές θεματικές και θεωρητικές ημερίδες, συζητήσεις και εκδηλώσεις, ανοιχτές στο διάλογο και την συμβολή όλου του δυναμικού της Αριστεράς και του αγώνα. 

Για αποστολή άρθρων προσυνεδριακού διαλόγου:

Για την εφημερίδα: άρθρα έως 700 λέξεις, θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση prin@otenet.gr ή την ταχυδρομική διεύθυνση: Εφημερίδα ΠΡΙΝ, Χ. Τρικούπη 76, 10681 Αθήνα, με την σημείωση «Για τον προσυνεδριακό διάλογο του ΝΑΡ» 

Για την ιστοσελίδα του ΝΑΡ: άρθρα χωρίς περιορισμό έκτασης/λέξεων, θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση narnet@narnet.gr επίσης με την σημείωση «Για τον προσυνεδριακό διάλογο του ΝΑΡ».

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2013
 

Η Επιτροπή Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: