Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

VIDEO- Ο φόβος για ανεργία γέμισε την αίθουσα- Τον άλλο μήνα η απόφαση για τα πεζοδρόμια

Παρουσία δεκάδων εργαζομένων και ιδιοκτητών καταστημάτων διασκέδασης που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αλεξάνδρειας άρχισε πριν από λίγο η συνεδρίαση του...

δημοτικού συμβουλίου απόντος του δημάρχου που βρίσκεται στα εγκαίνια του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Βέροιας που θα εγκαινιάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης.
Οι δεκάδες εργαζόμενοι αλλά και οι ιδιοκτήτες των καφέ έδωσαν τέτοιο μαζικό παρών στην αίθουσα του συμβουλίου διότι όλοι είχαν πληροφορηθεί πως η διοίκηση του δήμου ετοιμάζεται να αλλάξει δραματικά το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας που αφορά στη χρήση κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρόμια- πλατείες) και που τμήμα τους δίνεται στα καταστήματα τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σ. Κούγκας το νέο κανονιστικό πλαίσιο θα οδηγήσει σε θεαματική απόσυρση τραπεζοκαθισμάτων από τα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να θορυβηθούν οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι που νιώθουν να τους πλησιάζει επικίνδυνα η ανεργία.
Το σοβαρό αυτό θέμα έθιξε στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του και ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών Μαν. Σταυρής που τόνισε ότι ο δήμος πρέπει να μελετήσει κατ΄ αρχάς το θέμα κατά περίπτωση καταστήματος αφού το καθένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και σε όλο το εύρος του δήμου χωρίς να επικεντρώνεται  στο κέντρο της πόλης στοχοποιώντας τα πέντε έξι καφέ που κρατάνε εν τέλει "ζωντανό" το κέντρο.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σ. Κούγκας είπε ότι αν και ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν είναι ακόμα έτοιμο και θα έλθει στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος για ψήφιση. Στην τοποθέτησή του όμως είπε ορισμένες λεπτομέρειες που δείχνουν την εικόνα του μπάχαλου που επικρατεί και που κανείς δεν γνωρίζει.
Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει κατάστημα στην πόλη που έχει ανεπτυγμένα 160 καθίσματα και πληρώνει μόνο για 23 διότι μόνο γι αυτά έχει άδεια.

Από την πλευρά τους οι σύμβουλοι Γ. Απατσίδης και Ν. Ανεσίδης τόνισαν ότι η διοίκηση του δήμου άργησε χαρακτηριστικά να ετοιμάσει τον κανονισμό και ότι ευθύνεται γι αυτό.

Γεγονός είναι ότι στον χώρο των καφέ που απασχολούν δεκάδες νέους που βγάζουν ορισμένα χρήματα δουλεύοντας σ΄ αυτά επικρατεί μια έκδηλη ανησυχία. Πηγή της ανησυχίας είναι επαπειλούμενη μείωση των καθισμάτων στα πεζοδρόμια, στους πεζόδρομους και τις πλατείες γεγονός που σημαίνει ότι θα δουν την πόρτα της ...εξόδου.

Το βίντεο με την τοποθέτηση του Μ. Σταυρή (εκπρόσωπος ιδιοκτητών) και του
αντιδημάρχου Σ. Κούγκα


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με προσοχή άκουσα τις τοποθετήσεις του κ Σταυρή, και του Αντιδημάρχου και Προέδρου τις επιτροπής ποιότητας ζωής κ Κούγκα. Κατά αρχή να σχολιάσω την απουσία του Δημάρχου αφού επρόκειτο να τεθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα, η δικαιολογία τις απουσίας μου φαίνεται αστεία, δηλαδή χωρίς το Δήμαρχο δεν θα γινόταν τα εγκαίνια του Δικαστικού μεγάρου? Αλλά για λεζάντα είμαστε πρώτοι , για τα άλλα όμως? Αφήνουμε άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Στο κυρίως θέμα τώρα έχω να σχολιάσω τα εξής. Πολύ αργά ο κ Κούγκας θυμήθηκε τους Νόμους και την νομιμότητα. Προφανώς μας δουλεύει , διότι ο ίδιος είναι στο Δήμο μια δεκαετία, δεν υπήρχαν τότε οι Νόμοι που σήμερα επικαλείται? Και βέβαια υπήρχαν αλλά άλλοι συνάδελφοι του που πήγαιναν να βάλουν μια υποτυπώδη τάξη εκεί που υπήρχε κάποια υπέρβαση, η κάποια αταξία, αυτός ο κύριος το έπαιζε κόκορας και τους λοιδορούσε με όποιο τρόπο μπορούσε!!! Τι άλλαξε λοιπόν ξαφνικά για φέτος? Απλά οι μαγκιές του κ Κούγκα μας τελείωσαν!!! Έχοντας μια ποινή με αναστολή, και αναμένοντας και το δεύτερο Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος, θέλει να το παίξει νομοταγής για να δείξει στο δικαστήριο πόσο καλό παιδί έγινε!!! Αλλά αν θέλει να εφαρμόσει τους Νόμους, να το κάνει προς όλες τις κατευθύνσεις να δει σε ποια πεζοδρόμια είναι μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, πχ Ξενοδοχείο Μάνθος, σούπερ Μάρκετ Αρβανίτικης, παράνομες κατασκευές σε πολλούς δρόμους τις Πόλης μας, παράνομες καντίνες εντός Πόλεως, Δημόσιες τουαλέτες στη Δημοτική αγορά κ Πρόεδρε Ποιότητας ζωής πού αποτελούν κίνδυνο για την Δημόσια υγεία, και ένα σωρό άλλα που δεν σας καίγεται καρφάκι, και τώρα αναζητείται άλλοθι για τον εαυτούλη σας, εις βάρος των έξη εφτά καταστημάτων καφετεριών που σε τελευταία ανάλυση αν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα αυτό ίσως να συμβένη Κάποια Παρασκευή η Σάββατο και αυτό μετά τις 10 το βράδυ, αυτό λοιπόν σας ενόχλησε? Γιατί κύριε οι υπόλοιπες μέρες τις εβδομάδες οι καταστηματάρχες είναι για λύπηση , όμως αυτό προφανώς εσάς δεν σας νοιάζη, ο δικό σας μισθός είναι σίγουρος και τρέχει κάθε μήνα των καταστηματαρχών όμως? Είμαι βέβαιος ότι δεν θα περάσει το καπρίτσιο σα; Διότι τώρα έχουν ενημερωθεί και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι και γνωρίζουν πλέων ποιο είναι το παιχνίδι σας.

Ανώνυμος είπε...

Οργή λαού , οργή Θεού!! Ενωμένοι καταστηματάρχες, εργαζόμενοι, προμηθευτές, ιδιοκτήτες καταστημάτων, πρέπει να αντισταθούν στις φασιστικές νοοτροπίες του μόνιμου γυρολόγου των δημοτικών παρατάξεων. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κούγκας φροντίζει τον εαυτούλη του, τα ίδια έκανε με την Ένωση , με το ΤΟΕΒ και τώρα με το Δήμο, και σε βάρος των επαγγελματιών. ΑΣ μην ξεχνάμε ότι είναι και υποστηρικτής και τις σημερινής Κυβέρνησης που έφερε σε εξαθλίωση τους Έλληνες . Ας περάσει ο Κούγκας να δει πόσα μαγαζιά είναι ξενοίκιαστα. Όμως τα ψέματα τελείωσαν για τον Αντιδήμαρχο, γέλασε πολλούς για πολύ καιρό, δεν μπορεί να τους γελάει όλους για πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι ο Κούγκας ? Πρόεδρος ποιότητας ζωής? Πλάκα μού κάνατε? Τελικά είμαστε η ποιο ανέκδοτη Πόλη!! Και εγώ αναρωτιόμουν γιατί βρομούν οι κάδοι? Γιατί τις σακούλες με τα σκουπίδια είναι πεταμένα στα πεζοδρόμια και τα σκορπούν τα σκυλιά? Αυτά και πόσα άλλα ευτράπελα αλλά απαράδεκτα συμβαίνουν και βέβαια τώρα η απάντηση έρχεται μόνη τις. Μπράβο κ Πρόεδρε τις …… ποιότητας ζωής άξιος ο μισθός σας. Αλλά αναβαθμίστε την Πόλη κλείνοντας τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ασχοληθείτε με αυτά τα υπόλοιπα τα έχετε λυμένα!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτός ο Πρόεδρος τις τοπικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας δεν έχει γνώμη επί του θέματος? Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν , η τον καπελώνει ο Κούγκας , η είναι μόνο για να στέκεται στην εξέδρα των επισήμων στις παρελάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Στο φασισμό και στην αδιαλλαξία απαντάμε με ανυπακοή.