Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΗΜΑΘΙΑ- Συζήτηση για τον Υγειονομικό χάρτη- Αποφάσεις

Μια σημαντική συζήτηση για τον υγειονομικό χάρτη της Ημαθίας και τις δραματικές αλλαγές που επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια δημόσια υγειονομική περίθαλψη της περιφερειακής μας ενότητας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου, στο...
 δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας.

Επί της ουσίας τώρα η τετράωρη συζήτηση, παρουσία και του δημάρχου Νάουσας Τάσο Καραμπατζού (παρόντες επίσης οι κ. Γιάννης Γιαννούλης και Γιώργος Βασιλείου) κατέληξε σε ένα κοινό συμπέρασμα, την δημιουργία μιας επιτροπής παρακολούθησης των εξελίξεων στον ιατρικό χάρτη της Ημαθίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των τριών δήμων.

Η εισήγηση  εκ μέρους της πλειοψηφίας της κ. Ουσουλτζόγλου έγινε από τον Πέτρο Τσαπαρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός πλήρως στελεχωμενου  Νοσοκομείου σε επίπεδο Ημαθίας και αυτή στην Βέροια και δυο κέντρων υγείας σε Νάουσα και Βέροια.

Ο κ. Τσαπαρόπουλος πρότεινε επίσης την δημιουργία κέντρου φυσικής αποκατάστασης και ψυχιατρικής υγείας στους χώρους του Νοσοκομείου Νάουσας.

Στην τοποθέτηση του ο Τάσος Καραμπατζός τόνισε την αναγκαιότητα πλήρωσης των βασικών κλινικών της Νάουσας (παιδιατρική, καρδιολογική, παθολογική, χειρουργική, ορθοπεδική) και την κατ΄αναλογία διανομή των υπόλοιπων στα δυο νοσοκομεία, με τη Νάουσα να διεκδικεί την δημιουργία Ουρολογικής σε διαπεριφερειακό (Ημαθία, Πέλλα) επίπεδο.

Ο Μάκης Ισαακίδης ως πρόεδρος του ΙΣΗ στάθηκε αλληλέγγυος στην προάσπιση της λειτουργίας των δυο νοσοκομείων της Ημαθίας, ενώ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το Νοσοκομείο της Νάουσας, λέγοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα λειτουργίας και των δυο με τη λειτουργία των βασικών κλινικών και την συγχώνευση άλλων. Ο κ. Τσαβδαρίδης επεσήμανε ακόμη την αναγκαιότητα αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας της Αλεξάνδρειας, ενώ ζήτησε από τον κ. Χατζηαθανασίου να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να κωδικοποιηθούν οι προτάσεις των επιστημονικών φορέων της Ημαθίας και να κινηθεί η πολιτική ηγεσία του τόπου μας πάνω στο διεκδικητικό πλαίσιο αυτών.

πηγή: ΕΠΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: