Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ» ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η  Νεανική χορωδία «Μελισσάνθη» του Δήμου Αλεξάνδρειας, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο 22ο Διεθνές Gala χορωδιών “Dobri Voinikov” που...
 διεξήχθη από 
4-7 Απριλίου 2013, στις πόλεις Shumen, Madara και  Novi Pazar της Βουλγαρίας και παρουσίασε ένα ποικίλο και ενδιαφέρον πρόγραμμα. Το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στα 50 χρόνια της τοπικής χορωδίας “Bodra Pessen”, στον Βούλγαρο ποιητή Dobri Voinikov και στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.
Στην αρχή, η χορωδία δωματίου «Πολυφωνικό» παρουσίασε έργα Attaignant, Arbeaux, Gastoldi, Rameau, Suzato, Schutz. Στη συνέχεια η «Μελισσάνθη» παρουσίασε έργα Tshaikowski, Barratier - Coulais, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Κανά, Β. Μακρίδη, Β. Τσιτσάνη. Διηύθυνε η κα Ελένη Θεοδωρίδου, στο πιάνο συνόδεψε ο κος Κώστας Παντελίδης και στο μπουζούκι ο κος Κυριάκος Σαββόπουλος.


Τα Ελληνικά μουσικά σχήματα καταχειροκροτήθηκαν και η Μαέστρος Ελένη Θεοδωρίδου δέχθηκε ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια από τους μουσικούς των άλλων χορωδιών, το κοινό αλλά και το συνθέτη και διευθυντή χορωδιών κο Βασίλη Μακρίδη που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ.


Στην τελετή λήξης, ο Δήμαρχος του Shumen κ. Kostov απένειμε διπλώματα συμμετοχής και πλακέτες στις συμμετέχουσες Χορωδίες. Κατόπιν, ακολούθησε γιορτή και πάρτι. Αξιοσημείωτη ήταν η πολύ ζεστή φιλοξενία και η άριστη διοργάνωση του φεστιβάλ από το Δήμο του Shumen, ενώ στα πλαίσια του πολιτιστικού χαρακτήρα της αποστολής, η χορωδία επισκέφθηκε και την ιστορική μεσαιωνική πόλη  του Veliko -Tarnovo.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στά παιδιά , μπράβο στούς δασκάλους, αλλά βλέπω και κάτι σκ@τόφατσες και δέν ξέρω τι ζητάνε εκεί και καμαρώνουν σάν γύφτικα σκεπάρνια.