Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΗΜΑΘΙΑ- Το Μ-Λ ΚΚΕ για την παρέλαση των συμμοριτών στη Βέροια

Η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής, την παρουσία και «επίδειξη  δύναμης» των ανοιχτών εκπροσώπων του...
φασισμού, του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μασκαρεμένοι με την αντιμνημονιακή μπογιά τους, παρουσιάστηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου σαν οι «τιμωροί» των εκπροσώπων του «συστήματος».
 
Με μια προκλητική, εμετική παρασυναγωγή- συγκέντρωση, παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στους γνωστούς γι’ αυτούς ναζιστικούς ρυθμούς, θυμίζοντας σκοτεινές εποχές, ουρλιάζοντας συνθήματα που απευθύνονται στις πιο εξαθλιωμένες μερίδες συνανθρώπων μας, στις πιο καθυστερημένες πολιτικά συνειδήσεις.

Επιδόθηκαν γι’ άλλη μία φορά σε ένα αχαλίνωτο πατριδεμπόριο που δεν έχει σχέση με πατριωτισμό , κατασκευάζοντας έναν εσωτερικό εχθρό στο πρόσωπο των μεταναστών, των πιο καταδιωγμένων, ανυπεράσπιστων ανθρώπων, για να κρύψουν αυτό που πραγματικά υπηρετούν με όλες τους τις δυνάμεις,

τα συμφέροντα των πιο ακραίων και αντιδραστικών κομματιών των κυρίαρχων τάξεων, αυτών που ευθύνονται για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στη χώρα.

Οι εν λόγω «κύριοι» και η ιδεολογία τους, είναι γέννημα – θρέμμα της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής κρίσης, της απαξίωσης και φθοράς του αστικού πολιτικού συστήματος.

Συνδέονται με τους πιο σκοτεινούς , αντιδραστικούς κύκλους κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών  και καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών μαζών, που πλήττονται από την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις.

Λειτουργούν συμπληρωματικά προς την πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν το λαό, να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, να εκφοβίσουν το λαό, να εξασφαλίσουν μ’ αυτόν τον τρόπο την αποδοχή της αντιδραστικής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, νεολαίο στην πόλη της Βέροιας να καταδικάσει αυτές τις προκλητικές, για το αίσθημα και τη μνήμη του λαού μας, ναζιστικές παραστάσεις, που υποδαυλίζουν το εθνικιστικό μίσος, το σωβινισμό, τρομοκρατούν ανοιχτά το λαό.

Οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, τα κυρίαρχα κόμματα του πολιτικού σκηνικού και στην περιοχή μας, φέρουν ακέραια την ευθύνη για την υποστήριξη της υποτελούς και αντιλαϊκής πολιτικής που ασκούν οι κυβερνήσεις κάτω από τις εντολές Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ. Πολιτικές που οδηγούν μεγάλες μερίδες του λαού μας στην απόλυτη εξαθλίωση, την ανεργία και τη φτώχεια. Είναι αυτές που οδηγούν μερίδα του κόσμου στην αγκαλιά του ναζιστικού τέρατος.
 
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, νεολαίο να μην πέφτει θύμα στα αποπροσανατολιστικά κηρύγματα μίσους και εθνικισμού, να μη φοβηθεί τους νοσταλγούς του ναζιστικού εκτρώματος , να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση και θρέφει το ναζισμό.

 

Κ.Ο Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: