Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η αλήθεια για την 4η Αυγούστου και τα ψέματα της Χρυσής Αυγής

Τα γενέθλια του φασίστα Ι. Μεταξά γιορτάζουν σήμερα οι ναζί της Χρυσής Αυγής. Έχουν αναρτήσει και σχετική αγιογραφία σήμερα στην ιστοσελίδα τους (όπου αποκαλούν τις εξορίες, τις δολοφονίες και τις φυλακές χιλιάδων κομμουνιστών ως «περιορισμό»!!).
Μ’ αυτή την... αφορμή μαζεύω σε μια ανάρτηση όσα έχω γράψει (3 αναρτήσεις) για τη δικτατορία του Μεταξά μαζί με δυο links σε άρθρα του Ριζοσπάστη (του Δ. Αρβανιτάκη από το Τμήμα Ιστορίας του ΚΚΕ και του καθηγητή Γ. Μαργαρίτη).
#1
Τον τελευταίο καιρό, οι Χρυσαυγίτες δεν χάνουν ευκαιρία να υμνήσουν τον φασίστα Μεταξά και να προβάλλουν την δικτατορία της 4ης Αυγούστου ως το πρότυπο διακυβέρνησης, το όποιο επιδιώκουν να εφαρμόσουν. Αυτά που λένε, είναι ότι η δικτατορία του Μεταξά είχε φιλολαϊκό έργο, πάταξε τη διαφθορά κ. α.Επειδή η αλήθεια βέβαια απέχει απ’ όσα υποστηρίζουν, λένε ψέματα με το κιλό,κατά τη γνωστή τακτική του Γκέμπελς: «πες, πες κάτι θα μείνει».
Για τα ψέματα τους σχετικά με την 4η Αυγούστου και όχι μόνο, έχω ξαναγράψει.
Με αυτή την ανάρτηση, ξεκινάω μια σειρά αναρτήσεων με ιστορικά στοιχεία για την 4ηΑυγούστου που ξεσκεπάζουν τις ψευτιές των ναζιστών.
 
Λένε: «Η 4η Αυγούστου πάταξε τη διαφθορά»
Η αλήθεια: Σκάνδαλα με τη σέσουλα.Το ρουσφέτι στους ευνοούμενους της Δικτατορίας έσπαγε κόκαλα.

Ένα μόνο παράδειγμα:
Ο γαμπρός ενός απ’ τα πρωτοπαλίκαρα της Δικτατορίας διορίστηκε ταυτόχρονα
1. Διευθυντής Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας
2. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Λιπασμάτων
3. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εριουργίας
4. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πρόνοιας
Πηγή: Σπ.Λιναρδάτος, Η 4η Αυγούστου, Θεμέλιο, 1988, σ. 81

#2
Συνεχίζω… Τι λέει η Χρυσή Αυγή; Ο Μεταξάς ήταν πατριώτης, εθνικιστής και επί των ημερών του αναπτύχθηκε η εθνική οικονομία και άλλα παρόμοια. Η αλήθεια είναι ότι στα χρόνια της 4ης Αυγούστου τα ντόπια και τα ξένα μονοπώλια κατέγραψαν κέρδη ρεκόρ!
Παρά τις«εθνικές» κορώνες, η 4η Αυγούστου έδωσε γη και ύδωρ στα ξένα μονοπώλια, αγγλικά, αμερικάνικα και γερμανικά. Στην ιστορία έχει μείνει, η λεγόμενη σύμβαση Κούπερ ή σύμβαση του Αχελώου.
 
Μ’ αυτή την σύμβαση, η Δικτατορία παραχωρούσε στις αμερικάνικες εταιρίες Hugh Cooper and Co Inc. και Chemical Construction Corporation που έφτιαξαν την εταιρεία «Ελληνική Υδροηλεκτρική Μεταλλουργική Εταιρεία» την άδεια να εκμεταλλεύεται με αποικιακούς όρους τα νερά του Αχελώου και των παραπόταμων του Μέγδοβα, Αγραφιώτη και Ασπρόποταμου.
Οι όροι της σύμβασης ήταν ιδιαίτερα προνομιακοί για την Εταιρεία. Ένα μόνο απ’ τα πολλά: Η Εταιρεία είχε το δικαίωμα να εξάγει και να κρατά στο εξωτερικό τις μετοχές, τις ομολογίες της κτλ. και όλο το συνάλλαγμα που θα αποκτούσε πουλώντας τα προϊόντα της στο εξωτερικό! Δηλαδή οι Αμερικάνοι εκμεταλλεύονταν τα ελληνικά νερά, τους Έλληνες εργάτες και όλο το χρήμα το άρπαζαν, χωρίς να μένει στην Ελλάδα ούτε δεκάρα! Τόσο εθνική πολιτική!!
 
Ένα τελευταίο. Νομίζετε πως οι συμβάσεις παραχώρησης για 50 και 99… χρόνια είναι ανακάλυψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Ο Μεταξάς τους είχε προλάβει χρόνια πριν!!
Η εταιρεία είχε το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τα νερά του Αχελώου μέχρι τις 31.12.2010!!! Η σύμβαση μάλιστα μπορούσε να επεκταθεί άλλα 25 χρόνια!!
Πηγή: Σπ.Λιναρδάτος, Η 4η Αυγούστου, Θεμέλιο, 1988, σ. 135-138
#3
Η Δικτατορία του Μεταξά προκειμένου να δηλητηριάσει τα μυαλά της νεολαίας και να την«διαπαιδαγωγήσει» με τα φασιστικά «ιδεώδη» ίδρυσε την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας(ΕΟΝ).
Για το«έργο» της οργάνωσης, ο Χρήστος Παππάς, βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε άρθρο του που υμνεί την ΕΟΝ γράφει: «Είναι η γενιά που θα δημιουργήσει το Έπος των Βορειοηπειρωτικών βουνών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940. Εξίσου μεγάλη ήταν και η προσφορά των νέων της Ε.Ο.Ν. που δεν πολέμησαν λόγω ηλικίας και παρέμειναν στα μετόπισθεν.»
Η ιστορία για άλλη μια φορά τους διαψεύδει. Ας δούμε ορισμένα στοιχεία για τον «πατριωτισμό» και την «συνεισφορά» της ΕΟΝ στον έπος του ’40 αλλά και το ρόλο που έπαιξαν στελέχη της στην κατοχή.
Μετά την συνθηκολόγηση του ελληνικού στρατού, ανοίχτηκαν οι αποθήκες της ΕΟΝ και βρέθηκαν γεμάτες με δέματα που είχαν συγκεντρωθεί απ’ τους περιβόητους εράνους της ΕΟΝ για να σταλούν στο μέτωπο, στους φαντάρους. Τα δέματα αυτά δεν στάλθηκαν ποτέ. Πολλά τα είχαν ήδη πουλήσει τα πρωτοπαλίκαρα της ΕΟΝ ή τα είχαν μοιράσει μεταξύ τους. Αυτά που βρέθηκαν είναι όσα δεν πρόλαβαν να πουλήσουν. Τέτοια η «προσφορά» της ΕΟΝ!!
Πάμε παρακάτω. Τέτοια ήταν τα «εθνικά» και «πατριωτικά» ιδεώδη της ΕΟΝ που πολλά μεγαλοστελέχη της έγιναν όργανα των ναζί κατακτητών, προδότες, σφαγείς του ελληνικού λαού.
Η Σίτσα Καραϊσκάκη, απ’ τα ανώτερα στελέχη της ΕΟΝ, υπηρέτησε τους κατακτητές και τελικά έφυγε μαζί τους για την Γερμανία. Ο Κώστας Δούκας, στέλεχος της ΕΟΝ στην«Διοίκηση Ανωτάτων Σχολών» έγινε Γκεσταπίτης, στο φριχτό κολαστήριο της οδού Μέρλιν. Ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος, επικεφαλής του 8ου υποτομέα αρρένων της ΕΟΝ, παρέδωσε και σκότωσε δεκάδες πατριώτες. Ο Μανώλης Μανωλέας,ανώτερο στέλεχος της ΕΟΝ πέρασε και αυτός στη Γκεστάπο.
 
Πηγή: Σπ.Λιναρδάτος, Η 4η Αυγούστου, Θεμέλιο, 1988, σ. 201-203

Τέλος, παραθέτω ένα απόσπασμα από μια ακόμα ανάρτηση:
Για την 4ηΑυγούστου. Είναι γνωστό ότι τότε γεννήθηκε η φράση: «Αυτό πήγε υπέρ της αεροπορίας…». Πως προέκυψε; Το καθεστώς έκανε τότε εράνους «υπέρ της Βασιλικής Αεροπορίας» αρπάζοντας δισεκατομμύρια απ’ το υστέρημα του ελληνικού λαού. Τα χρήματα αυτά βέβαια κατέληξαν στις τσέπες των πρωτοπαλίκαρων της Δικτατορίας… με αποτέλεσμα η Αεροπορία και συνολικά το στράτευμα να είναι σε άθλια κατάσταση, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.

Τα άρθρα του «Ριζοσπάστη»:
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: