Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

VIDEO Εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή με ξύλο, τραυματισμούς και μισαλλόδοξα μηνύματα

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη

Ο όγκος της διαδήλωσης ήταν μεγάλος, με πολίτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, φοιτητές, ανέργους να...
διαδηλώνουν κατά της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού. Από νωρίς το μεσημέρι η αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με 5 διμοιρίες των ΜΑΤ και 250 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.
Λίγο πριν τα εγκαίνια των γραφείων, στην οδό Ορφέως, στην διασταύρωση με την πλατεία Ειρήνης, μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με μπροστάρη τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, από τα στενά προκάλεσαν τους διαδηλωτές και τα «αίματα άναψαν», με συνέπεια να γίνει πραγματική μάχη στον χώρο.
Η αστυνομία επενέβηκε, αλλά όλως περιέργως χτυπούσε, μαζί με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μόνο τους διαδηλωτές της αντιφασιστικής πορείας.
Από τα επεισόδια, είχαμε και έναν τραυματισμό μίας φοιτήτριας, η οποία μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.



Νωρίτερα, στο χώρο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, με εντολή του βουλευτή Σερρών Αρτέμη Ματθαιόπουλο, μέλη της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν νεαρή δημοσιογράφο, ζητώντας να τους δώσει την ταυτότητά της αλλά και να σβήσει τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει!!! Το γεγονός, σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή, θεωρήθηκε παρεξήγηση.
Να σημειωθεί ότι μετά την τελετή εγκαινίων, μέλη και βουλευτή της Χρυσής Αυγής, πραγματοποίησαν πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και γειτονιές μουσουλμάνων, όπου ακούστηκαν μισαλλόδοξα συνθήματα, ύβρεις, ενώ προπηλακίστηκαν λεκτικά και ορισμένοι μουσουλμάνοι που είχαν ανοικτά τα καταστήματα τους εκείνη την ώρα.
Με ανακοινώσεις τους, η Κίνηση Ροδόπης «Απελάστε το Ρατσισμό», το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις βιαιότητες των μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή και παράλληλα αναφέρεται στις ανακοινώσεις τους, η συνεργασία με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Η Κίνηση Ροδόπης «Απελάστε τον Ρατσισμό» κάνει αναφορά στην ανακοίνωση της «για υποστήριξη της αστυνομίας στους δολοφόνους ναζί, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι το κράτος με το παρακράτος τα βρίσκουν πολύ καλά».
Το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει πως «εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες της πόλης διαδήλωσαν μαχητικά ενάντια στην επίσκεψη των βουλευτών των νοσταλγών του Χίτλερ στην Κομοτηνή. Προφανώς αυτό δεν άρεσε στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και τρόμαξε για άλλη μια φορά τη λαομίσητη κυβέρνηση και το αυταρχικό κράτος».
Τέλος η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η κατάσταση οξύνθηκε «με την ανοχή της αστυνομίας».

Αστυνομοκρατούμενη πόλη η Αλεξανδρούπολη για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής
Διαφορετική απ' ότι την έχουμε γνωρίσει, ήταν η Αλεξανδρούπολη το πρωί της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου. Ο λόγος τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη και η κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία σε κάθε γωνία και σε κάθε δρόμο, έκανε αισθητή την παρουσία της.
Το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ομάδες πολιτών, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι κομμάτων, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, έδωσαν ραντεβού για να διαδηλώσουν ειρηνικά ενάντια στον φασισμό, το ναζισμό και την οργάνωση που τα εκπροσωπεί, τη Χρυσή Αυγή.
Υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η πορεία των αντιφασιστών κορυφώθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μετρώντας εκατοντάδες συμμετέχοντες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε αυξημένη περιφρούρηση του σώματος της αντιφασιστικής πορείας από τους διοργανωτές της, οι οποίοι είχαν στήσει μία κυριολεκτικά ανθρώπινη αλυσίδα, που προστάτευε τους πολίτες, που κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, παρά την βροχή.
«Ναζί και εγκληματική οργάνωση» χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ο Γιώργος Μποτσίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και εκπρόσωπος του κόμματος, για να συνεχίσει λέγοντας πως τα μέλη της οργάνωσης αυτής είναι «υποστηρικτές του Χίτλερ και το μόνο που ξέρουν είναι να χτυπούνε ανίσχυρους μετανάστες».



Τέλος ο Γιώργος Μποτσίδης τόνισε πως η Χρυσή Αυγή είναι «το αποκούμπι του καπιταλισμού, καθώς ανοικτά στήριξε την μη φορολόγηση των πλουσίων και των εφοπλιστών».

Πηγή: Inpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: