Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Εκδήλωση ΣΕΚ: Υπάρχει σοσιαλιστική διέξοδος από την κρίση;


ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;
15 Δεκεμβρίου στη Νομική Σχολή (ΑΠΘ)

Όλοι οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης οδηγούν αύριο στη Νομική. Η συζήτηση για την απάντηση στην καπιταλιστική κρίση και ειδικά η συντροφική αντιπαράθεση για την αριστερή κυβέρνηση και την εργατική εξουσία έχει ανοίξει και ζητά απαντήσεις! Δείτε το πρόγραμμα


11:00 - Ο Μαρξ και οι εργατικές επαναστάσεις
Μαρία Στύλλου, περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω

13.30 Η πιο μεγάλη κρίση του καπιταλισμού
Σταύρος Μαυρουδέας, αναπ. καθηγητής οικονομίας ΠΑΜΑΚ

16.00 Δεκέμβρης ‘44: η επανάσταση στην Ελλάδα
Μπάμπης Κουρουνδής, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

18.00 Αριστερή κυβέρνηση και εργατική εξουσία
Δέσποινα Χαραλαμπίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Σπύρος Μαρκέτος, επικ. καθηγητής Πολιτικών Επιστημών
Πάνος Γκαργκάνας, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη

Έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια από τότε που η κατάρρευση της τράπεζας Λίμαν Μπράδερς προκάλεσε τον μεγαλύτερο πανικό από την εποχή του Κραχ του1929 και βύθισε την οικονομία στην μεγαλύτερη κρίση. Τρία Μνημόνια αργότερα, η Ελλάδα καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ μακροχρόνιας ύφεσης όλων των εποχών.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κρίση των από τα πάνω μετατρέπεται από οικονομική σε πολιτική. Η εργατική αντίσταση στην Ελλάδα, αφού ξεφορτώθηκε διαδοχικά τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο, βάζει στο στόχαστρο την Κυβέρνηση Σαμαρά.

 
Οι είκοσι πανεργατικές απεργίες στην Ελλάδα γίνονται πηγή έμπνευσης για ένα απεργιακό κίνημα που συγκλονίζει την Ιβηρική χερσόνησο και υπόσχεται να απλωθεί στην Ιταλία, στη Βρετανία, στη Γαλλία. Χαρακτηριστική στιγμή η συντονισμένη απεργία στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου στις 14 Νοέμβρη. Η εκλογική άνοδος της αριστεράς βρίσκει τον αντίπαλο της στη Γαλλία, στην Ολλανδία αλλά και στις πρόσφατες εκλογές στην Καταλωνία.
Το ερώτημα που τριγυρίζει στα μυαλά χιλιάδων αγωνιστών είναι:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ;
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ;

Το μονοήμερο που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στις 15 Δεκεμβρίου στη Νομική Σχολή (ΑΠΘ) είναι μια προσπάθεια να αναζητήσουμε τις απαντήσεις μέσα από τις επαναστατικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος και τη θεωρία του Μαρξισμού.

Το πρόγραμμα των συζητήσεων απλώνεται από τις επαναστάσεις της εποχής του Μαρξ μέχρι τις σημερινές μάχες της Αριστεράς, τα αδιέξοδα του Καπιταλισμού, τις ιστορικές μάχες του εργατικού κινήματος ενάντια στους ναζί και το σύστημα.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ!

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: