Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ- Εκδήλωση "Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ"

Τα τελευταία 2,5 χρόνια ζούμε στη δίνη μιας ολοκληρωτικής καταστροφής που ενορχηστρώνει η γνωστή σε όλους πλέον τρόικα σε αγαστή συνεργασία με τις εγχώριες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και...
λοιπών καλοθελητών.
Βέβαια όλα αυτά έχουν σαν περιτύλιγμα τη δημοσιονομική προσαρμογή, το νοικοκύρεμα του κράτους και λοιπές τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική και δείχνει τους πραγματικούς στόχους αυτής της θεραπείας-σοκ.

Έτσι σε αυτό το μικρό διάστημα έχουν καταφέρει να διαλύσουν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και δημιουργούν καθημερινά μια στρατιά ανέργων με επιχειρήσεις που κλείνουν η μια μετά την άλλη, όχι λόγω ζημιών, αλλά γιατί πολύ απλά οι αετονύχηδες που πλούτισαν με δεκάδες φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις, εκμεταλλευόμενοι τους εργαζόμενους, πλέον αποφάσισαν να αλλάξουν τις δραστηριότητες τους και να ασχοληθούν με πιο κερδοφόρες μπίζνες.

Σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι μονόδρομος είναι η ανεργία, η υποτίμηση της εργατικής δύναμης, οι περικοπές σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα. Κι όμως όλοι εμείς που υποβαλλόμαστε σε αυτό το μαρτύριο μπορούμε να δείξουμε τον άλλο δρόμο. Τον δρόμο της συλλογικής οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας. Κι αν αυτό κάποτε φάνταζε ουτοπία, στις σημερινές συνθήκες που ο παλιός κόσμος συντρίβεται τέτοια πειράματα ξεκινούν ελπιδοφόρα και μας βρίσκουν όχι μόνον αλληλέγγυους αλλά και ενεργούς συμμετέχοντες ώστε αυτό το μοντέλο λειτουργίας και οργάνωσης να γίνει πρότυπο για μια κοινωνία που θα είναι αντίστοιχη των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας.

Πρωτοπόρο κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ στη Θεσσαλονίκη και η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν για να αποδείξουν σε όλους τους εργαζόμενους ότι μπορούμε χωρίς αφεντικά! «Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνιζόμαστε για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων!

Απλήρωτοι από το Μάιο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε μια πολύ δυναμική επιχείρηση παραγωγής δομικών υλικών ζωντανή και τους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και με ανορθωμένο το ανάστημα απέναντι στη λαίλαπα του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου!

Αγωνιζόμαστε να κάνουμε πράξη ότι εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς τα αφεντικά!
Αγωνιζόμαστε να αποδείξουμε πως αν δε μπορούν αυτοί εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς και θα το καταφέρουμε!»

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλο τον λαό να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕΤ. και να συνδράμει ώστε αυτό το πείραμα να γίνει παράδειγμα πως μπορούμε να χαράξουμε "τον άλλο δρόμο".

ΣΑΒΒΑΤΟ  
8  
ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012
                  ΩΡΑ 6:00 μ.μ.  
              
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Βόρεια αίθουσα Η/Υ)

ΜΑΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ – ΠΡΟΕΔ. ΕΡΓΑΖ. (ΒΙΟ.ΜΕΤ.) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ Θεσ/νικης
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ:

-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ στο Α.Π.Θ.
- ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ
- ΕΡΓ. ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΚΙΤΡΙΝΟ)
-ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤ. ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: