Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΠΛΑΤΥ- Η ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ θα σκίσει - Μια απαραίτητη διευκρίνιση

Αν δεν υπήρχε θέμα δεν θα υπήρχαν και τόσες αντιδράσεις. Η αλήθεια είναι ότι στο Πλατύ η ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ θα "σκίσει".  Όμως, δε θα πρέπει να υπάρχει η κλασσική αντίδραση που όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα το βάζουμε κάτω από το χαλί ή για να μην χαλαστούμε με τους φίλους απλώς δε μιλάμε.
Το ζήτημα είναι απλό: Υπάρχει μια...
βιομηχανία που βρομίζει όλο το χωριό, που κάνει τη ζωή των κατοίκων αφόρητη από τις οσμές που εκλύει. Αυτό είναι γεγονός και κανείς δεν το αμφισβητεί.
Είναι προφανές ότι όταν στέλνεις εναντίον κάποιοι καταγγελίες, κάνεις μήνυση και γενικώς τον κράζεις, όταν πας να του ζητήσεις να μπει χορηγός σε μια εκδήλωση εθελοντών τότε δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
-Ή θεωρείς τον εαυτό σου έξυπνο που πας να εκμεταλλευτείς τη φάση και να πάρεις όποια χρήματα από τον επιχειρηματία που είναι στριμωγμένος από την λαϊκή πίεση και ταυτόχρονα θεωρείς τον επιχειρηματία ευάλωτο.
-Ή θεωρείς ότι δε συμβαίνει και τίποτα και ότι όλος αυτός ο θόρυβος της ρύπανσης είναι τεχνητά διογκωμένος, εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και ότι πρέπει να βρεθεί επαφή με τον επιχειρηματία και εν τέλει να αποκατασταθούν οι σχέσεις του χωριού μ΄ αυτόν γιατί στο φινάλε δίνει και δουλειά σε ορισμένα παιδιά του Πλατέος.

Δεν ξέρω τι να εικάσω ότι συμβαίνει. Πάντως, για όσους έχουν απορίες σχετικά με τον συντάκτη της επιστολής που δημοσίευσα να τους λύσω την περιέργεια. Δεν είναι ο Λευτέρης Κιοσέογλου. Αυτός ποτέ δεν "κώλωσε" να πει το όνομά του και όσα μέχρι τώρα δημοσίευσα κείμενά του τα είχε υπογράψει.
Η επιστολή είναι πραγματική και στην κατοχή μου έχω το χειρόγραφο για όσους αμφισβητούν την ύπαρξή της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μας επισες τωρα . παλι ομως δεν λες το ονομα