Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΠΛΑΤΥ- Εντάσεις στην "ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ" από χορηγία που ..."βρωμάει"

Η πρωτοποριακή και ως εκ τούτου ξεχωριστή πρωτοβουλία των κατοίκων του Πλατέος που ξεκίνησαν και ολοκληρώνουν την "ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ" για τις γιορτές των Χριστουγέννων φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά στην λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής η οποία έχει προχωρήσει σε ενέργειες που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, προέκυψε μια...
 ένταση στην τοπική κοινωνία εξ αιτίας του γεγονότος ότι ορισμένα μέλη της Σ.Ε. απευθύνθηκαν, εκτός των λοιπών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, και στην επιχείρηση ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ που εδώ και δυο χρόνια περίπου προκαλεί αφόρητη ενόχληση στο χωριό με τις οσμές που εκλύονται από την διαδικασία της ανακύκλωσης που κάνει. Κάτοικοι και θεσμικοί παράγοντες του Πλατέος έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την εν λόγω εταιρία και μάλιστα η υπόθεσή τους βρίσκεται στα δικαστήρια μετά από μύνηση που έχει υποβληθεί. Επίσης, το θέμα της λειτουργίας και της ρύπανσης που προκαλεί η εταιρία αυτή απασχόλησε και τη Βουλή μετά από ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Τ. Κουράκης και Λ. Αμανατίδου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινή και ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗΣ ήταν να μην απευθυνθούν στην εταιρία ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ για οικονομική στήριξη της εκδήλωσης με το σκεπτικό ότι θα “νομιμοποιούσαν” τη λειτουργία του και την αφόρητη όχληση που δέχονται σαν χωριό από τις οσμές που τους αναγκάζουν να κλείνονται στα σπίτια τους.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία ορισμένων μελών να απευθυνθούν στην διοίκηση της εταιρίας και η άμεση θετική ανταπόκριση αυτής με το ποσό των 500 ευρώ προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ορισμένα μέλη της Σ.Ε παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενα για την εξέλιξη αυτή θεωρώντας ότι με την ενέργεια της Σ.Ε ουσιαστικά αποδέχονται την λειτουργία της εταιρίας.

Έφτασε στα ΧΡΟΝΙΚΑ μια επιστολή ενός μέλους της ΣΕ που αποχώρησε διαμαρτυρόμενο και η οποία λέει τα εξής:

“Μια ευχή μέχρι τ΄ αστέρια είανι το λογότυπο της Αστερούπολης στο Πλατύ. Ο λόγος για την πλειοψηφία της Συντονιστικής Επιτροπής της εκδήλωσης που συνεχίζει ανενόχλητη να σκορπά ψέματα και να διώχνει όποιον εθελοντή δεν ανέχεται τις ασυνείδητες πράξεις της. Η δική μου ευχή είναι αυτοί οι άνθρωποι να αποκτήσουν συνείδηση, ήθος και αξιοπρέπεια, γιατί συναναστρέφονται με παιδιά στην εκδήλωσή τους και το μόνο που διδάσκουν με τις πράξεις είναι να είναι ανέντιμα.

Ξεκίνησαν μια εκδήλωση που απευθύνεται σε μέρες αγάπης και ομόνοιας και το μόνο που κατάφεραν είναι να χωρίσουν τους κατοίκους αυτού του χωριού στα δύο.

Θεωρούν ότι αυτό που πράττουν είναι σωστό και λογικό διότι ισχυρίζονται πως δεν αντέδρασε κανείς. Έτσι, με βάση την προσωσπική τους άποψη μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. Αυτό περιμένουν, να σταματήσει ο κόσμος να αντιδρά χαμηλόφωνα και να τους ξεσκπεπάσει δημόσια.

Μ΄ αυτό τον πανέξυπνο τρόπο θα βρουν μια δικαιολογία. Κάποιοι θέλουν να τους χαλάσουν αυτό το υπέροχο γλυκό. Από έξω στολισμένο φανταστικά και από μέσα τα σκουλήκια έχουν πάρτυ.

Καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα εύχομαι σε όσους έχουν συνείδηση.”
Είναι προφανές ότι υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο.

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι και πάλι ομόφωνα η ΣΕ στις πρώτες συνεδριάσεις της αποφάσισε να μην επιτρέψει σε κανέναν εκπρόσωπο της διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας να κάνει την προσωπική του πασαρέλα γιατί ο δήμος δεν συμβάλλει ούτε κατ΄ ελάχιστο στην διοργάνωση. Ο δήμος Αλεξάνδρειας περιορίστηκε να παραχωρήσει την εξέδρα του, όπως έκανε σε όλους τους συλλόγους του δήμου και να επιβαρυνθεί τα έξοδα για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης της έναρξης.

Ωστόσο, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ορισμένα μέλη της Σ.Ε ήδη συμφώνσησαν και θα κάνουν “πλάτες” στους διοικούντες του δήμου Αλεξάνδρειας να κάνουν χαιρετισμούς και πασαρέλα και εν τέλει να “καπελώσουν” την εκδήλωση που είναι αποτέλεσμα του εθελοντισμού των κατοίκων του Πλατέος.

Είναι προφανές ότι η διοργάνωση πρέπει να στηριχτεί γιατί είναι αποτέλεσμα λαϊκής πρωτοβουλίας και ως τέτοια αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές της αλλά και σε όλους όσοι συμβάλλουν στην υλοποίησή της. Εμείς ως ΧΡΟΝΙΚΑ θα δημοσιεύσουμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης αλλά και όποιο διαφημιστικό υλικό μας στείλουν και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην εκδήλωση και βέβαια θα χαρούμε πολύ να καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια να είναι ακόμα πιο μεγάλη και εντυπωσιακή.

7 σχόλια:

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ..ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΧΗΜΩΝ ΟΣΜΩΝ..ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ..ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ..ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΜΙΚΡΟΙ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ..Η ΜΕΓΑΛΩΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Σ.Ε ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ..Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ..ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.. ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΟΥΡΓΙΚΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ..ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ..

Σιμος είπε...

Χάρη,
επέτρεψε μου, χωρίς να είμαι μέλος σε καμιά συντονιστική επιτροπή αλλά όντας κοντά, αρκετό καιρό μετά την έναρξή της, στην προσπάθεια που ονομάστηκε «Αστερούπολη» να κάνω μια αναφορά στην ανάρτησή σου.

Δυστυχώς όσα αναφέρω είναι πολλά, ο blogger δέχεται μόλις 4.096 χαρακτήρες το μέγιστο (όπως αναφέρει, οπότε θα σου στείλω με email ολόκληρη την άποψή μου για το θέμα - όπως παρουσιάστηκε. Επίσης, θα την αναρτήσω και στην "Περισκόπηση".
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πιστεύω πως μάλλον υπήρξαν κάποια άτομα μεμονωμένα τα οποία παρασυρμένα από τα δουλικά τους σύνδρομα και επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας το πελατειακό σύστημα (πάρε-δώσε) τόλμησαν και δέχτηκαν τη «γενναία προσφορά» της επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία επιχείρησης . Η υγεία ως κοινωνικό αγαθό δε πουλιέται και δεν αγοράζεται ,δεν κοστολογείται!!!!!
Εάν η προσπάθεια των εθελοντών επισκιαστεί με τέτοιου είδους συμπεριφορές χρηματισμού για να κλείσουν οι άνθρωποι που πάσχουν τα στόματά τους τότε μάλλον οι έννοιες εθελοντισμός αγάπη προσφορά εκ των πραγμάτων και δυστυχώς έρχονται πολύ δεύτερες. Ίσως να πιστέψει κάποιος πως εξαπατούνται και οι ίδιοι οι εθελοντές από τα «θέλω να πιστεύω» μεμονωμένα πρόσωπα τα οποία και ίσως αυτοονομάζονται συντονιστική επιτροπή και προέκυψαν χωρίς κάποια προηγούμενη συλλογική διαδικασία ορισμού της επιτροπής αυτής. Εξάλλου όταν οι αποφάσεις δεν αφορούν τη πλειοψηφία το αποτέλεσμα αυτών δε μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι συλλογικό παρά μόνο να εξυπηρετεί προσωρινά συμφέροντα και να πονηρεύει άλλους μήπως εξυπηρετεί και προσωπικά συμφέροντα. Ορθό και προπάντων ηθικό θα ήταν με κάποιο τρόπο να διορθωθεί το λάθος ώστε τίποτα να μην είναι ικανό να επισκιάσει τη προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων, για κάτι τόσο όμορφο και δημιουργικό στο Πλατύ!!! Εάν αυτά τα μεμονωμένα άτομα τελικά δεν είναι μεμονωμένα αλλά η πλειοψηφία του κόσμου στο πλατύ τότε ΝΑΙ έχουμε πρόβλημα και με τον εαυτό μας μάλλον και μετά με τους άλλους! Γιατί ο επιχειρηματίας τη δουλειά του έκανε και τζάμπα μάλιστα!!!! Μόνο 500 ευρώ πούλησε τις συνειδήσεις και αγόρασε την αξιοπρέπεια και τη περηφάνια των Πλατιωτών!!. Εκτός πάλι θα το πω κι αν είμαστε οκ με όλα αυτά. … θέλω να πιστεύω πως όχι!

Για την ύπαρξη δημάρχων και λοιπών στο χαιρετισμό τις εκδήλωσης , δε εκπλήσσομαι…εξάλλου είπαμε ότι οι δουλικές και υποτακτικές συμπεριφορές χαρακτηρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ενώ το πάρε δώσε δίνει και παίρνει ……..

Ανώνυμος είπε...

Το λυπηρό σ΄αυτήν την κοινωνία είναι να υπάρχουν άνθρωποι αγαθοί και να ''τρώνε'' ότι τους δίνουν να ''φανε''. Πολιτικά είναι όλα τα θέματα της πολιτείας. Αυτό που μάλλον θέλει να πει η φίλη μας είναι ''κομματικά''. Κομματικά συμφέροντα εδώ, ούτε υπάρχουν και ούτε χωράνε. Όσο για το αν υπήρχαν και υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα σε άλλες επιχειρίσεις, θα σου πω πως όχι! Σε συμβουλεύω να ενημερωθείς για την πραγματική πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη επιχείρηση και μετά να πάρεις θέση. Επίσης, θα σου θυμίσω πως όταν κάνεις μια ευχή, δεν εύχεσαι να έχουν υπάρχει ωραίο κλίμα σε μικρούς και μεγάλους, αλλά εύχεσαι πρώτα και πάνω απ΄όλα ΥΓΕΙΑ. Φαντάζομαι ότι αυτό θέλεις για την οικογένειά σου και αυτό οφείλεις να επιθυμείς και για τον υπόλοιπο κόσμο. Τέλος, αν πραγματικά θέλατε όλο τον κόσμο μαζί σας, θα είχατε δώσει λύση απ΄την αρχή. Εδώ φαίνεται πως δίπλα σας θέλετε μόνο όποιον σας βολεύει. ΕΣΕΙΣ είστε αυτοί που προκαλέσατε και επιλέξατε την διάσπαση του χωριού. Απ΄ότι φαίνεται δεν έχετε κάνει κανένα κοινωνικό αγώνα για να μπορείτε να ξεχωρίζετε και να σέβεστε τις αξίες.

Νίκος είπε...

Την επόμενη φορά σου θα σχολιάσεις βάλε κ ένα όνομα..εκτός κ αν ντρέπεσαι!!!

NIKOΣ είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ!!!ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ Κ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

προδρομος είπε...

θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσης στα συγκεκριμένα θέματα. Αφού είσαι απλά εθελοντής γιατί λες αυτά που λες,δεν θα έπρεπε να βγη ο/η πρόεδρος του ΣΕ και να απαντήση? Γιατί να πάρουν τα λεφτά από τον επιχειρηματία ενώ είμαστε στα δικαστήρια? και γιατί δεν δέχεται να τα επιστρεψη πίσω διχνοτας ανωτερότητα προς τους άλλους έτσι το ΣΕ.?Γιατι να ανεβη η εξουσία του δήμου αφού η όλη προσπάθεια γεινεται με μεράκι του χωριού για τα παιδιά?