Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

AΘΗΝΑ- ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ

Μικτή ομάδα που διενεργούσε έλεγχο για το παρεμπόριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χέυδεν, κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα που φορούσαν κράνη και προφανώς είναι υποστηρικτές των μεταναστών που πωλούν τα είδη για να βιοποριστούν.
Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, βγήκαν από... το κτίριο του πανεπιστημίου και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και στα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου, με πέτρες ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε δύο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Για λίγη ώρα επικράτησε ένταση στην περιοχή, ενώ οι δράστες, όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία, κατέφυγαν και πάλι στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ.


Η σημερινή ένταση προκλήθηκε διότι η διοίκηση του δήμου Αθηναίων έχει αποφασίσει να επιβάλλει το νόμο της μηδενικής ανοχής κηνυγώντας αλύπητα τους μετανάστες που προσπαθούν να επιβιώσουν. Βέβαια, κανείς δεν κάνει τον κόπο να μας πει τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι μετανάστες για να ζήσουν και να μην περάσουν στην παραβατικότητα.

Στις 7 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους η Πατησίων είχε πάλι μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με αλλοδαπούς να εκτοξεύουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους εναντίον αστυνομικών.


Με πληροφορίες από news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: