Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Οι τοκογλύφοι, ο Καραμπέρης, τα συμφέροντα και οι ..ανήξεροι υποκριτές

Συνταράχτηκε το πανελλήνιο, έτσι λένε όλοι τους υποκριτικά μόλις η ασφάλεια έπιασε πέντε ντουζίνες της συμμορίας στη Θεσσαλονίκη που έδινε τοκογλυφικά δάνεια και εκβίαζε και χτυπούσε και...οδηγούσε σε αυτοκτονίες. Έπαθαν σοκ όλοι τους μόλις άκουσαν ότι γίνονται τέτοια πράγματα στην πόλη τους.
Επειδή είναι πρωί και σέβομαι το αναγνωστικό κοινό, εσάς δηλαδή, δε θα γράψω μπινελίκια αν και τους αξίζουν όλους όσοι παριστάνουν τους ανήξερους και αθώους.
Τοκογλύφοι υπάρχουν παντού και υπήρχαν πάντα σε όλην την επικράτεια. Αν υπήρχε σοβαρό κράτος που δεν προωθούσε την τοκογλυφία θα έβαζε κανόνες κατ΄ αρχήν στις ΔΟΥ, δηλαδή στον εαυτό του, που είναι ο υπ΄ αριθμόν ένα τοκογλύφος. Που ακούστηκε να επιβαρύνεται η οφειλή στο δημόσιο με 2% το μήνα; Ο Καραμπέρης πιο φτηνός ήταν.
Μετά, θα έπρεπε να μπει τάξη στο τραπεζικό σύστημα που συναγωνίζεται το δημόσιο στην τοκογλυφία αν δε σε οδηγεί κατευθείαν στην αγκαλιά τους ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια που έχει κλείσει τη στρόφιγγα των δανείων.

Τέλος, με την αστυνομία θα μπορούσε σε μια μέρα μέσα σε όλη την επικράτεια να μαζέψει αυτούς τους "κυρίους" που είναι πασίγνωστοι στις τοπικές κοινωνίες που κάνουν χρόνια αυτή τη δουλειά. Να δανείζουν με υπέρογκα επιτόκια και να αρμέγουν περιουσίες, να καταστρέφουν κόσμο και οικογένειες.

Τοκογλύφοι υπάρχουν παντού και θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Ας μη γελιόμαστε ότι κάτι θα αλλάξει είτε στη Θεσσαλονίκη είτε αλλού. Απλώς, για κάποια άγνωστα σε μας συμφέροντα ο Καραμπέρης και οι άλλοι έπρεπε να φύγουν από τη μέση για να πάρουν τη θέση τους κάποιοι άλλοι που με τη σειρά τους θα αποκτήσουν εκτός της οικονομικής και πολιτική δύναμη.
Διαφωνεί κανείς;

-Και κλείνω με μια ρητορική ερώτηση: Η ασφάλεια της Ημαθίας δεν άκουσε τίποτα για τοκογλύφους στο νομό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: