Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2012 έγινε πρωτοβoυλιακή συνάντηση των σωματείων 1. ΕΛΜΕ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ 2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ 3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ, 4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ και ανταλλάχτηκαν προβληματισμοί, ανησυχίες και σκέψεις για μεγαλύτερο συντονισμό και δράση για τα κοινά προβλήματα.
Στη σύσκεψη έγιναν αρχικά οι εξής διαπιστώσεις:
1. Εκρηκτική είναι η κατάσταση που...διαμορφώνεται στα θέματα υγείας-Πρόνοιας ως αποτέλεσμα της ολοένα και εντεινόμενης επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας.
2. Θύματα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και συνολικά στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.
3. Πρόκειται για μια πολιτική που κατατείνει στην διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέσω του καινούργιου ασφαλιστικού φορέα (ΕΟΠΠΥ) που εξισώνει προς τα κάτω τις παροχές υγείας θέτοντας σε άμεσο πλέον κίνδυνο την επιβίωσή μας.
4. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μία, όσο το δυνατό, ευρύτερη σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, που τους αφορά το πρόβλημα, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για να αναληφθούν κοινές δράσεις αντιμετώπισης του προβλήματος.
Για δήλωση συμμέτοχης - ενημέρωση επικοινωνήστε στο τηλ. 6946479265 (Σ. Δαλιγκάρος), στην διεύθυνση “ sydhnh@gmail.com ” και στο fb “ sydhnh kleisthenis

Δεν υπάρχουν σχόλια: