Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Διήμερη απεργία στην εφημερίδα "Πελοπόννησος"

Διήμερη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», μετά από δραματική σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες το πρωί, στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Μάλιστα η απεργία γίνεται υπό την...κάλυψη της ΕΣΗΕΠΗΝ, του Σωματείου Τεχνικών αλλά και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Μετά από σχετική ψηφοφορία και με πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, αποφάσισαν να απεργήσουν το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου, ως αντίδραση στις απολύσεις που έχει ήδη δρομολογήσει η διεύθυνση, αλλά και στις καθυστερήσεις πληρωμής των μισθών τους.

Σήμερα το πρωί ο εκδότης Θεόδωρος Λουλούδης αναμένεται να λάβει και την σχετική επιστολή από την ΕΣΗΕΠΗΝ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ύστερα από συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και απόφαση που ελήφθη μετά από σχετική ψηφοφορία, κηρύσσει 48ωρη απεργία στην εφημερίδα με αίτημα να μην ισχύσουν οι προειδοποιήσεις απολύσεως τεσσάρων εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και το μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κώστας Κλαμπανιστής.
Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ απαιτεί από την ιδιοκτησία της εφημερίδας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στο σύνολο του προσωπικού και την οριστική αποκατάσταση της ομαλής καταβολής της μισθοδοσίας. 
Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 1η Φεβρουαρίου 2012 και θα εκπνεύσει στις 6 το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2012. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί το σύνολο των εργαζομένων στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Η προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, με πρώτο το δικαίωμα στην κανονική αμοιβή και απασχόληση, είναι υποχρέωση όλων μας.


Πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: