Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΜΗΤΡΩΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη...συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. Ηλικιωμένοι, αγρότες, μαθητές, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, αλλά και σύλλογοι, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, όλοι μπορούν να συμμετέχουν!
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας έχει ήδη συστήσει ειδικό γραφείο εθελοντών με ένα ποικίλο πλαίσιο δράσεων, όπου θα μπορούν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους οι εν δυνάμει εθελοντές.


ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ… Η δράση των εθελοντών να είναι οργανωμένη με συγκεκριμένα καθήκοντα, αρχή, μέση και τέλος και να αφήνει ελεύθερο κάθε συμμετέχοντα να σταματήσει όποτε θέλει.

ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ…
τη συμμετοχή και αξιοποιούμε εθελοντικά άτομα που δεν εργάζονται, εφόσον το επιθυμούν και αναλόγως των ειδικών γνώσεων που διαθέτουν, σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας. Υπάρχει σήμερα ένα σημαντικό παροπλισμένο ανθρώπινο δυναμικό, εκτός της αγοράς εργασίας, με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία, που θα ήθελε να προσφέρει σε κρίσιμους τομείς δράσεων της πόλης. Θέλουμε τη γνώση και την εμπειρία τους και θα δημιουργήσουμε σε όλους τους τομείς τη δυνατότητα να ενεργοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν για την πόλη μας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΩΣ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ... αναπτύσσοντας μια σχέση του Δήμου με τον εθελοντισμό που θα στηρίζεται στην αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη, χωρίς διάθεση να υποκαθιστά ή να ανταγωνίζεται ο εθελοντισμός τις δράσεις που έχει υποχρέωση να φέρει εις πέρας ο δήμος, αλλά ούτε και το αντίθετο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ»... αξιοποιώντας ανθρώπινο δυναμικό του δήμου και οργανώνουμε σε αυτό γραμματεία που παρέχει υποστήριξη και πληροφόρηση με ποικίλους τρόπους στους εθελοντές, με σκοπό τη βελτίωση και το συντονισμό των δράσεών τους σε τοπικό επίπεδο.
Όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας είτε ως ενεργοί εθελοντές είτε στα οργανωτικά θέματα του εθελοντισμού , μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας. επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση από την ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας, www.alexandria.gr, να τη συμπληρώσετε και να την αποστείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή φαξ.

Αρμόδιοι επικοινωνίας:
κα Ποράβου Ελισσάβετ (Τηλ. 2333 0 26806 και email: biblioalex@otenet.gr) (15:30- 20:30)
κα Μοσχοτά Κρυστάλλω (Τηλ. 2333 3 50116και email:mosxota@alexandria.gr) (07:30-15:00)

Στις εθελοντικές δράσεις, πρωταγωνιστές είναι οι ενεργοί πολίτες-εθελοντές!
Πρωταγωνιστής είσαι ΕΣΥ! ΜΗΝ μένεις «απ’ έξω»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: