Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ- Πλήρης κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα

Στην έρευνα "Αχαϊκό Βαρόμετρο" που παρουσίασε πριν λίγο η γνωστή εταιρεία ερευνών DATA RC, στην καταμέτρηση της πρόθεσης ψήφου για τον Νομό Αχαΐας, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 11% (εικ. 1).
Την πρώτη θέση κατέχει η ΝΔ με το επίσης ισχνό...
ποσοστό του 12,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε ο καθηγητής κ. Ηλίας Νικολακόπουλος στα γραφεία της εταιρείας.

Η πρωτοφανής αυτή κατάρρευση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να επιβεβαιώσει τις έντονες ανησυχίες που εξέφραζαν τον τελευταίο καιρό τοπικά στελέχη του κόμματος, τα οποία έκαναν λόγο για καθίζηση της επιρροής του κόμματος στο παραδοσιακό του "κάστρο" την Αχαΐα.
Παράλληλα, οι συσπειρώσεις των δύο κομμάτων (εικ. 3/4) παρουσιάζεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, με του ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στο 24,9% και της ΝΔ στο 41,4%.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί από κοντά το ΚΚΕ με 10,5% και στη συνέχεια κατά σειρά η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι με τα υψηλά ποσοστά του 8,3%, 7,8% και 7,5% αντίστοιχα.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν, φθάνει αθροιστικά στο 34,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο μεγάλα κόμματα διατηρούν τις δυνάμεις στους στις μεγαλύτερες ηλικίες και συγκεκριμένα άνω των 55ετών, ενώ στους κάτω των 54 ετών συγκεντρώνουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά, μικρότερα και από το 10%. Από την άλλη τα κόμματα της Αριστεράς δείχνουν μια σημαντική δυναμική στις μεσαίες και μικρές ηλικίες.
Αναφορικά με την ανεργία και προβλέψεις για την εξέλιξη αυτής για το επόμενο 12μηνο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 77,8% πιστεύει ότι η ανεργία θα παρουσιάσει αισθητή αύξηση.

Εν συνεχεία σε ερώτηση για πρόθεση αποταμίευσης το 82,6% απάντησε ότι δεν είναι καθόλου πιθανό. Και στη μεταβολή της κατάστασης τόσο στα οικονομικά της χώρας, όσο και ειδικότερα στα οικονομικά του ελληνικού νοικοκυριού, οι προβλέψεις είναι μάλλον δυσοίωνες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: