Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Απολυμένοι GOOD-YEAR: Οργανωμένο έγκλημα και ταξικό μίσος εις βάρος των εργατών

Εμείς οι παράνομα απολυμένοι της GOOD-YEAR που παλεύουμε μετά το κλείσιμο του εργοστασίου εδώ και 16 χρόνια για εφαρμογή στην πράξη των αστικών εργατικών νόμων, παρά τις θετικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Άρειο Πάγο, Πρωτοδικείο Αθηνών για... μισθούς υπερημερίας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι φέτος θα τα καταφέρουμε 31 Ιανουαρίου είναι το τελευταίο δικαστήριο;
Πάντως για την ιστορία, είναι χαρακτηριστικό όταν είναι να καταδικάζουν τους εργαζόμενους με βάση τους αστικούς νόμους το κάνουν μέσα σε 24 ώρες, αντίθετα όταν παρανομούν οι εργοδότες κάνουν την πάπια ή περνάνε μερικές δεκαετίες για να καταδικαστούν οριστικά οι εργοδότες εφόσον δεν τα παρατήσουν και οι εργαζόμενοι και οι κληρονόμοι τους!!!
Επί της ουσίας διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα οργανωμένο έγκλημα και ταξικό μίσος από την μεριά του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποιείται από το ΔΝΤ, κυβέρνηση και εκπροσώπους των εταιρειών για αλλαγή Σ.Σ.Ε, μείωση συντάξεων, και κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων εργασίας.
Για αυτό σας συγχαίρουμε γι' αυτό που κάνετε, γιατί κανένας άλλος αγώνας διαρκείας στην εποχή του μνημονίου δεν έχει καταφέρει να συγκινήσει, να γεννήσει ελπίδα, να εμπνεύσει τόση αλληλεγγύη αλλά και να συμπυκνώσει τις εκπληκτικές δυνατότητες και αντιθέσεις της εργατικής τάξης όπως αυτόν τον αγώνα που κάνετε.
Ο αγώνας σας επίσης έδειξε ότι είναι δυνατόν η ανατρεπτική τάση της εργατικής τάξης να υπερισχύσει πάνω στην τάση υποταγής, πάνω στην δυσκολία του συσχετισμού δύναμης, να ανοίξει δρόμο για τα εργατικά συμφέροντα με εργατικό έλεγχο και πολιτισμό της αλληλεγγύης των ταξικών συλλογικών συμφερόντων της Δημοκρατίας της συνέλευσης ενάντια στην λογική ότι έχουμε κοινά συμφέροντα με τους κεφαλαιοκράτες σε επίπεδο επιχείρησης, κλάδου, χώρας ή κάτι ευρύτερο.
Η απεργία σας πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί και να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας και νίκης σε όλους τους εργαζομένους της χώρας, εμείς από την μεριά μας στην Γ.Σ. που θα κάνουμε στις 15 Ιανουαρίου για να κατεβούμε μαζικά στην Αθήνα (γιατί στις 31 Ιανουαρίου γίνεται το Εφετείο Αθηνών), θα βάλουμε θέμα πέρα από την οικονομική ενίσχυση, μετά το τέλους του δικαστηρίου, να επισκεφτούμε το εργοστάσιο για να γίνουμε έστω και για λίγο όλοι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ!!!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΪΝΑΤΖΗΣ Σ.     ΣΤΑΓΚΟΣ Κ,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΓΣΣΕ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ, MME, ΓΡΑΠΤΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ . ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ" ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΥΠ' ΟΨΙΝ: ALTER, ALEX ΡΑΚ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: