Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σε... πρόθυρα νευρικής κρίσης η παράταξη Ψωμιάδη

Οι σύμβουλοι του Παναγιώτη Ψωμιάδη βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης, εκδηλώνοντας ανοιχτά πλέον τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη οργάνωσης στη δεύτερη περιφέρεια της χώρας και για το γεγονός πως η νομή ρόλων και εξουσίας έγινε και πάλι μεταξύ των «εκλεκτών» και...
 των «προθύμων» του εν αργία περιφερειάρχη.

Οι πρώτες αντιδράσεις ξέσπασαν από τη στιγμή που ο Π. Ψωμιάδης όρισε αναπληρωτή περιφερειάρχη τον αδερφό του Διονύση, σε μία προσπάθεια να τον παγιώσει στη θέση τού αρχηγού της παράταξης. Πολλά από τα μέλη της περιφερειακής ομάδας υποστηρίζουν ότι ο «ευνοούμενος» αδερφός δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, πολύ δε περισσότερο δεν έχει καμία θέση στο γαλάζιο στρατόπεδο, ενώ δεν έχει, όπως λένε, τα αντανακλαστικά να λάβει πολιτικές αποφάσεις και να προωθήσει ζητήματα μείζονος σημασίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι επί της ουσίας τη διοίκηση ασκεί μια κλειστή ομάδα «εκλεκτών» και «προθύμων» τού αρχηγού της παράταξης, φωτογραφίζοντας τον αναπληρωτή αντιπεριφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη και τους δύο θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μίμη Φωτόπουλο και Δημήτρη Ευθυμιάδη αντίστοιχα.

Ξεσπάθωσαν οι δυσαρεστημένοι
Η αντίδραση πολλών συμβούλων εκδηλώθηκε και δημόσια σε συνάντηση που οργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας με τους περιφερειακούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης. Και μπορεί η συνάντηση να είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, προκειμένου ο κ. Τζιτζικώστας να τους πληροφορήσει για τη λειτουργία των υπηρεσιών, ωστόσο, πολλοί σύμβουλοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν, λέγοντας ότι νιώθουν ανύπαρκτοι, χωρίς ρόλο και ότι κουμάντο στην περιφέρεια κάνουν οι «εκλεκτοί» του Π. Ψωμιάδη.

«Στις επιτροπές που έχουν ρόλο, τα πρόσωπα είναι και πάλι τα ίδια. Οι παλιοί παροπλίστηκαν και για κάποιους είμαστε ανεπαρκείς. Καμία αλλαγή, έτσι, για τους τύπους», σχολίασε δηκτικά η περιφερειακή σύμβουλος Ανθούλα Πορφυριάδου. Η ίδια πρόσθεσε ότι υπεύθυνοι γι' αυτό δεν είναι μόνο ο Π. Ψωμιάδης αλλά και πολλοί σύμβουλοί του που τον πιέζουν για το ποια πρόσωπα αξίζει να έχουν ρόλο.

Ο κ. Τζιτζικώστας, πάντως, δεν πήρε θέση ως προς τη δυσαρέσκεια των συμβούλων. Αντίθετα, τους κάλεσε να είναι ενωμένοι και να βοηθήσουν όλοι την προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση της περιφέρειας να δώσει λύση στα προβλήματα.

Οι ευνοούμενοι του αρχηγού
Στο στόχαστρο των δυσαρεστημένων συμβούλων εκτός από τους «εκλεκτούς» του Π. Ψωμιάδη μπαίνουν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της πλειοψηφικής ομάδας της περιφέρειας Ντίνος Κούης, Δημήτρης Βάνης και Χριστίνα Κελεσίδου, ενώ αιχμές αφήνουν και για την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Αθηνά Αηδονά.

Ενοχλημένος από τη στασιμότητα και την αδράνεια σε πολλούς τομείς της περιφέρειας εμφανίζεται και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα εξυπηρέτησης του πολίτη Γιάννης Παγώνης. Ο ίδιος παραδέχθηκε στη συνάντηση των συμβούλων με τον κ. Τζιτζικώστα ότι «δουλειά δε γίνεται όπως θα έπρεπε» και ότι οι ρόλοι που δόθηκαν ήταν περιορισμένοι.

«Η ομάδα ξεκίνησε με διάθεση, παρά τις δυσκολίες του "Καλλικράτη", και όλοι δείξαμε ανοχή. Στην πορεία όμως το πράγμα ατόνησε και εν τέλει ρόλο έχουν ορισμένοι», ανέφερε. Σημείωσε ωστόσο ότι η ομάδα που συγκρότησε ο Π. Ψωμιάδης δε θα πρέπει να στοχοποιείται, καθώς το σκηνικό μετά την αργία του αρχηγού έχει αλλάξει. «Δεν μπορώ να κατηγορήσω το Διονύση, γιατί, προσωπικά, δεν έχω την απαίτηση να είναι ο Παναγιώτης τον οποίο στηρίξαμε όλοι», δήλωσε ο κ. Παγώνης.

Ενόχληση κι από γειτονικούς νομούς
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο και περισσότερο ενοχλημένοι από την έλλειψη συνεργασίας και αδιαφορίας που δείχνουν οι αδελφοί Ψωμιάδη δηλώνουν και αντιπεριφερειάρχες γειτονικών νομών. Συγκεκριμένα, οι αντιπεριφερειάρχες Πέλλας και Πιερίας Θεόδωρος Θεοδωρίδης και Σοφία Μαυρίδου φέρεται να έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με τον Π. Ψωμιάδη και να μην έχουν σχεδόν καμία επαφή με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη, με αποτέλεσμα να αυτονομούνται και να τρέχουν μόνοι τα θέματα των περιοχών τους.

Οι σύμβουλοι γειτονικών νομών, όμως, είναι ενοχλημένοι και για την εικόνα διάλυσης που εμφανίζει το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που εξερράγησαν στις συνεδριάσεις της ομάδας της παράταξης, λέγοντας ότι «ερχόμαστε από άλλες πόλεις, σπαταλούμε χρόνο και χρήμα, και αυτοί που είναι από τη Θεσσαλονίκη είναι μόνιμα απόντες από τις συνεδριάσεις».

ΠΗΓΗ: makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: