Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Νεφελώδης απάντηση του Υπουργείου για το "Βοήθεια στο Σπίτι"

Με απάντηση του προς τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει για το μέλλον των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Υπουργείο Εργασίας και...
Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει ότι μετά την εξασφάλιση της παράτασης συγχρηματοδότησης του προγράμματος για το 2011, το Υπουργείο τώρα έχει προβεί σε μια σειρά από ενέργειες, προκειμένου να μη διακοπεί η παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα:
-Εκπονείται εμπειρογνωμοσύνη για τις διαδικασίες μετάβασης στο νέο σύστημα
-Τυποποιεί θεσμική τη διάκριση των παρεμβάσεων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας για την παροχή υπηρεσιών κατ οίκον φροντίδας.
-Έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση, η οποία θα προέρχεται από ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους. Η χρηματοδότηση μέσω ιδιωτικών πόρων, ύψους 35.000.000 ευρώ κατ έτος, για το «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει προβλεφθεί στο νόμο 4024/2011(άρθρο 2 παρ.9)
-Το Υπουργείο Εργασίας για την ομάδα των συνταξιούχων λόγω γήρατος ή αναπηρίας επεξεργάζεται κανονιστικό πλαίσιο για την διαδικασία/σύστημα διαχείρισης των πόρων, τα κριτήρια προσδιορισμού οφειλόμενων, με βάση την ηλικία τους, το εισόδημα, τη μοναχικότητα/οικογενειακή τους κατάσταση, ή τη μόνιμη εξάρτηση/κατάσταση της υγείας τους, τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών και γενικότερα για τη δημιουργία μηχανισμών και εργαλείων για την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και των πόρων του κρατικού προϋπολογισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: