Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Οι αντιδράσεις πυκνώνουν και το λαϊκό κίνημα που σέβεται τον εαυτό του και επιζητά να παράξει απτά αποτελέσματα οργανώνεται και αντιστέκεται όχι παθητικά αλλά ενεργητικά. Τι σημαίνει όμως αντιστέκεται ενεργητικά; Σημαίνει ότι οργανωμένες ομάδες πολιτών δεν...περιορίζονται σε διαδηλώσεις, έγγραφες διαμαρτυρίες και μεγάλες κουβέντες αλλά συγκροτούν ομάδες δράσης και μοιραία προκύπτουν αποτελέσματα.
Στο μέτρο του δυνατού λοιπόν μέχρι στιγμής παρατηρούμε ότι ομάδες πολιτών άρχισαν να επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα σε σπίτια που αδυνατούν να το πληρώσουν. Η αρχή έγινε εδώ και κάποιους μήνες από τη Βέροια και επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα. Είδαμε ως και συνδικαλιστικές οργανώσεις των καθηγητών να κάνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις.
Στη συνέχεια καταγράφηκαν γεγονότα έμπρακτης συμμόρφωσης στους λεγόμενους εργολάβους της ΔΕΗ που έχουν επιφορτιστεί να κόβουν το ρεύμα στα σπίτια. Οι κύριοι αυτοί πληρώνονται με το κομμάτι και κυριολεκτικά δρουν όπως στα χρόνια της άγριας δύσης οι νεκροθάφτες που παρακαλούσαν στις συγκρούσεις να προκύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Διαβάζουμε σήμερα στο Ιντιμίντια τα ονόματα και οι διευθύνσεις των εργολάβων της ΔΕΗ και ο κατάλογος θα ενημερώνεται συνεχώς. Απ΄ ότι φαίνεται οι πολίτες που αντιδρούν και αντιστέκονται θα ετοιμάσουν δράσεις εναντίον αυτών των εργολάβων που χωρίς καμιά ντροπή και συνείδηση κάνουν τη "δουλειά" τους.
Βέβαια, παρόμοιες δράσεις έχουν σημειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν και είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν στο άμεσο μέλλον.
Η κρίση είναι προφανές ότι θα αναγκάσει τους πολίτες να αποκτήσουν συνείδηση της τάξης τους και θα του ωθήσει σε νέες μορφές αυτοοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: