Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚ: ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ- "ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ..."

Το είδαμε κι αυτό. Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ αγανάχτησαν και τα χώνουν άσχημα στην εργοδοσία τους, στον Παπανδρέου δηλαδή και τους συν αυτώ, που τους έχουν απλήρωτους εδώ και μήνες.
Δε θα πω τίποτα εις βάρος των εργαζομένων αυτών διότι αυτό που προέχει είναι να σταθεί όλο το εργατικό κίνημα δίπλα τους στη δύσκολη ώρα που...
περνάνε. Είναι εργαζόμενοι και τώρα βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα. Αυτό που όμως που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ απασχολούνται χωρίς κανένα αντικείμενο μια σειρά δημόσιων υπαλλήλων που κυριολεκτικά πληρώνονται για να κάθονται. Ένας στρατός κηφήνων έχει μαζευτεί στο ΠΑΣΟΚ και η αργομισθία πάει σύννεφο. Κι όμως, ουδείς ασχολείται με τους υπαλλήλους του κόμματος που οι οικογένειές τους πεινάνε.
Θα πρέπει να δείξουμε την ίδια ευαισθησία με αυτή που δείξαμε με τους απολυμένους του 902fm του ΚΚΕ, αυτό είναι προφανές. Και σημειολογικά θα είναι πολύ "δυνατή" εικόνα να πηγαίνουν αλληλέγγυοι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και να δίνουν είδη πρώτης ανάγκης στους εργαζόμενους.
Δείτε την ανακοίνωση που έβγαλαν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ στο μπλόγκ που έκαναν:
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚ
...Το blog αυτό είναι η φωνή της αγανάκτησης των απλήρωτων εργαζόμενων στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είναι ένα ..φτωχό.. κόμμα .. με πολύ πλούσια στελέχη...στείλτε μας τα email σας στο aplhrotoi.ergazomenoi.pasok@gmail.com

... εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί εκλέγονται!!!!!
Η κατρακύλα τους δεν έχει όριο..
Αν θα μιλούσαμε γενικότερα για τους εργοδότες μας και την χώρα.. θα λέγαμε πολλά, όμως έχουμε δεσμευθεί ότι από εδώ δεν θα το κάνουμε. Απλά επαναλαμβάνουμε την φράση που μας καλύπτει από το πρώτο κείμενο:
Για ότι έχετε πράξει στη χώρα και στην ζωή του απλού πολίτη θα σας κρίνει ο μόνος αρμόδιος που είναι ο κυρίαρχος λαός (που μέρος του είμαστε και εμείς).

Για να επανέλθουμε στα δικά μας, θα θέλαμε να πούμε τα εξής:
Την ώρα που η καρεκλομαχία έχει ανάψει, κάποιοι συνάδελφοι γυρνάνε κλαίγοντας σπίτια τους...
Την ώρα που θα δαπανηθούν κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ξενοδοχεία για την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, κάποιοι συνάδελφοι, ψάχνουν δανεικά για να πάνε γάλα στα παιδιά τους.
(όπως πολλοί Έλληνες σήμερα..).
Την ώρα που ο Ελληνικός λαός βλέπει τα χρήματα που παίρνουν τα κόμματα και εξοργίζετε πρέπει να επιμεριστούν οι ευθύνες.
Και ρωτάμε? Πόσο κοστίζουν σήμερα οι 200 εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου?
Εμείς δεν έχουμε στοιχεία... όμως από στοιχεία που μας στέλνουν συνάδελφοι, ο μέσος μισθός 84 υπαλλήλων δεν ξεπερνά τα 870 ευρώ!!!
Τι ποσοστό καλύπτει το μισθολογικό κόστος της κρατική επιχορήγησης και των εισφορών των μελών? ξεπερνά το 8% ?
Και δεν μιλάμε για ακριβοπληρωμένα στελέχη.. Αλήθεια υπάρχουν τέτοια? ... και μήπως ένα από αυτά κοστίζει όσο 5 από εμάς κάθε μήνα?
Πείτε μας ειλικρινά ασχολείται κάποιος με του επι τρεις μήνες απλήρωτους εργαζόμενους?
Θέλουμε να απευθυνθούμε στους πολίτες και να του πούμε ότι κατανοούμε την οργή τους... έστω και αν εμείς είμαστε απλοί εργαζόμενοι, ...όμως δεν είμαστε από αυτούς που τα έφαγαν μαζί τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: