Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση από την κατάληψη της ΕΛΣΤΑΤ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων
Χθες Τρίτη 1 Νοέμβρη οι απογραφείς και τομεάρχες της Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας απόφαση της Συνέλευσής μας, έχουμε καταλάβει τα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ(Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) στη Θεσσαλονίκη, στη Δελφών 218.....
Με τον τρόπο αυτό εκφράζουμε την οργή μας και την απόγνωσή μας για τους 6 μήνες καθυστέρησης των αμοιβών μας για την εργασία μας στην Εθνική Απογραφή 2011.

Η κίνηση μας αυτή έρχεται μετά από μια σειρά συνελεύσεων, παραστάσεων διαμαρτυρίας στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και κοροϊδίας από τη μεριά κράτους και κυβέρνησης σχετικά με το χρόνο πληρωμής μας.

Μετά την κατάθεση των αιτημάτων μας στην διευθύντρια της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Διαμαντή Μαρία, δεχτήκαμε σαν απάντηση εκ μέρους του προέδρου ένα κείμενο από την κα Ξενάκη (αναπληρωτής πρόεδρος ΕΛ.ΣΤΑΤ.),το οποίο δεν ικανοποιούσε συγκεκριμένα βασικά αιτήματα μας:

· να αναφέρεται καταληκτική ημ/νια διεκπεραίωσης των πληρωμών (αναφερόταν μόνο ημ/νια έναρξης πληρωμών).

· αναφορά στο σύνολο των Απογραφέων/Τομεαρχών και όχι μόνο στο Νομό Θες/νίκης.

· καταβολή του συνόλου του ποσού εφάπαξ σύμφωνα με τις αρχικές τιμές (Κ1).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία εκφράσαμε τη διαφωνία και τους λόγους που δεν μπορούμε να δεχτούμε το κείμενο αυτό. Ως απάντηση λάβαμε την αδιάλλακτη και προκλητική στάση της κας Ξενάκη, η οποία είπε ότι «θέλουμε την υπηρεσία μας πίσω, αλλιώς θα δείτε σε λίγο πως θα την πάρουμε.».

Μετά από συνέλευση της κατάληψης αποφασίσαμε να παραμείνουμε στο κτήριο, με σκοπό να μας προσκομίσουν ένα επίσημο έγγραφο το οποίο θα δεσμεύεται προς την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Καλούμε σε νέα συνέλευση την Τετάρτη 2/11 15:00 στο κατειλημμένο κτήριο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Δελφών 218.

Απλήρωτοι Απογραφείς και Τομεάρχες
της εθνικής απογραφής 2011

leftnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: