Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΟΤΟΕ για Τ.Τ. και Αγροτική Τράπεζα

Η ΟΤΟΕ με ανακοίνωση της «καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις επιζήμιες πραξικοπηματικές νομοθετικές ενέργειες αμφισβήτησης των θεσμών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να σεβαστεί το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος και να πάψει να δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις - με την πολιτική της - στους τραπεζίτες για να πολλαπλασιάσουν και να κλιμακώσουν συντονισμένα τις επιθέσεις τους», με αφορμή την....
έκδοση της εγκυκλίου για την εφαρμογή του Νόμου, από το Υπουργείο Οικονομικών, με την οποία η Αγροτική τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «θεωρούνται αυθαίρετα και πραξικοπηματικά ως ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να καταργούνται για τις Τράπεζες αυτές οι συλλογικές συμβάσεις».

«Η κυβέρνηση πρέπει να σκεφθεί ότι με την υπαγωγή της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Ν. 4024/2011, προκαλείται σημαντική βλάβη στις δύο Τράπεζες σε ότι αφορά στην εικόνα τους, η οποία απαξιώνεται στην ελληνική αγορά και δημιουργούνται αρνητικές επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα και την προοπτική τους, ενώ, παράλληλα, τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων μειώνονται αναλογικά και όλα αυτά χωρίς να εξασφαλίζονται έσοδα για το κράτος», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: