Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΗΜΑΘΙΑ- ΠΕΛΛΑ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ- ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ

Απλήρωτοι παραμένουν ακόμα οι παραγωγοί συμπήρυνου ροδακίνου της Ημαθίας- Πέλλας αν και έχουν περάσει πέντε μήνες που έχουν παραδώσει το προϊόν τους στις βιομηχανίες κομπόστας της περιοχής. Ουδείς γνωρίζει πότε θα εξωφληθούν ούτε σε ποια τιμή θα κυμανθεί φέτος το ροδάκινο.
Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και αποδείχτηκε ότι...και φέτος οι πολιτικοί και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ στον τομέα αυτόν ήταν αποτυχημένη εξ ολοκλήρου.
Οι βιομηχανίες λειτούργησαν με τον δικό τους γνωστό τρόπο, έπαιρναν τα ροδάκινα με ανοιχτή τιμή και ενώ ξεπούλησαν κυριολεκτικά στο εξωτερικό όλες τις κομπόστες που είχαν στις αποθήκες όχι μόνο δε δίνουν καλές τιμές αλλά δεν ανακοινώνουν και πόσο ακριβώς θα πληρώσουν.
Είναι φανερό ότι αν αργήσει λίγο ακόμη η βιομηχανία να πληρώσει τότε θα έχουμε εκ νέου κινητοποιήσεις των ροδακινοπαραγωγών που θα έχουν κάθε δίκιο.
Οι παραγωγοί ροδακίνου έβγαλαν την παρακάτω ανακοίνωση:
«Στο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μακροχώρι Βέροιας την 23/11/2011, εκφράστηκαν οι ανησυχίες για την πληρωμή – εξόφληση του συμπύρηνου ροδάκινου αφού μέχρι και σήμερα κανείς μας δεν γνωρίζει που βρίσκεται η κατάσταση με την πληρωμή. Αιτούμαστε επίσημα από την ΕΚΕ, τις Ομάδες Παραγωγών, τους Συνεταιρισμούς, να ανακοινώσουν και να ενημερώσουν δεσμευτικά τους αγρότες για την ημερομηνία πληρωμής.

Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση διότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενόψει Χριστουγέννων είναι απλήρωτος ενώ οι κονσερβοποιοί πουλάνε προς όφελός τους τα προϊόντα καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: