Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Κουβέλη - Σημίτη σε εκδήλωση του Ν. Μπίστη

Σε συνάντηση στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς και του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού ΠαΣοΚ εξελίχθηκε η εκδήλωση την οποία οργάνωσε το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», το βράδυ της Δευτέρας, με θέμα «Προοδευτική απάντηση στην κρίση». Μάλιστα, προκάλεσε αίσθηση η παρουσία του πρώην...
 πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος παρακολούθησε τις ομιλίες του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλη και των στελεχών του ΠαΣοΚ που συσπειρώνονται γύρω από το περιοδικό "Μεταρρύθμιση" κ.κ. Ν. Μπίστη και Ν. Χριστοδουλάκη. Τόσο ο κ. Μπίστης (πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης Σημίτη), όσο και ο κ. Χριστοδουλάκης (πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Σημίτη) οι οποίοι ήταν κεντρικοί ομιλητές, έχουν αναπτύξει εδώ και καιρό επαφές με τον κ. Κουβέλη, και η σχέση αυτή τείνει να λάβει τη μορφή πολιτικής, και ενδεχομένως εκλογικής, συνεργασίας με την ΔΗΜΑΡ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Παρ. Αυγερινός ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο εκδότης του περιοδικού κ. Γιάν. Μεϊμάρογλου.
Εκτός από τον κ. Σημίτη παρευρέθησαν ο πρώην υπουργός κ. Β. Κοντογιαννόπουλος (πρώην υπουργός επί κυβέρνησης ΝΔ και πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης Σημίτη), ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Οδ. Βουδούρης αλλά και στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως οι βουλευτές κ.κ. Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ κ. Σπ. Λυκούδης, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Αν. Παπαδόπουλος, ο κ. Θ. Μαργαρίτης, πανεπιστημιακοί κ.ά.

Ο κ. Κουβέλης , μιλώντας για την κρίση, προέταξε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας αλλά και αναπτυξιακό πρόγραμμα, ώστε και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανεργίας και να δοθεί προοπτική ανάκαμψης της χώρας. Επίσης, υπογράμμισε ότι στόχος της ΔΗΜΑΡ , που προβάλλει ως βασικά στοιχεία της τον ευρωπαϊσμό, τον μεταρρυθμισμό και την πολιτική οικολογία, είναι η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι ο ριζοσπαστικός μεταρρυθμισμός παραμένει σήμερα χωρίς γνήσια έκφραση και εκπροσώπηση, ενώ στις προσκλήσεις συνεργασίας που απευθύνει περιλαμβάνει την σοσιαλδημοκρατία, την ανανεωτική αριστερά και το χώρο της οικολογίας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Εύχομαι και εις ανώτερα στον κύριο Κουβέλη και στους ομογάλακτούς οτυ. Αντιπροσωπεύουν τη "σοβαρή" και "υπεύθυνη" αριστερά, που συνδιαλέγεται με τον κ. Σημίτη, είναι έτοιμη να δεχθεί στους κόλπους της τον κ. Μπίστη, δίνει συγχωροχάρτια στα γνωστά φασιστοειδή του ΛΑΟΣ και πέρνει τα εύσημα από την κ. Διαμαντοπούλου. Εύγε!!!

Παναγιώτης Χατζησάββας