Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παπαρήγα: «Μόνη λύση η αποδέσμευση από την ΕΕ και η λαϊκή εξουσία»

"Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που η μόνη λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η λαϊκή εξουσία" δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, σήμερα το μεσημέρι...Η. κ. Παπαρήγα θεώρησε επίσης αναπόφευκτη την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, συμπληρώνοντας "ότι όποια απόφαση και να ληφθεί, οι συνέπειες για το λαό θα είναι τραγικές".

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα "περιπλέκονται ακόμα περισσότερα λόγω της καπιταλιστικής κρίσης στην ευρωζώνη", συμπληρώνοντας ότι "οι μύθοι έπεσαν" και ότι τώρα εξετάζεται η διαίρεση της ευρωζώνης, κάτι που πριν μερικά χρόνια εμφανιζόταν αδιανόητο.

Θα χουμε ένα ευρώ, πρόσθεσε, εσωτερικά υποτιμημένο, πράγμα που θα απαξιώσει μισθούς, συντάξεις και περιουσίες.

Η Αλέκα Παπαρήγα διατύπωσε επίσης τη θέση ότι η διαφορά του ΚΚΕ με την κυβέρνηση είναι πολύ βαθιά, εξηγώντας ότι η αντίθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν είναι στα σημεία, στις τεχνικές και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά όπως είπε, είναι εφ όλης της ύλης.
Υπενθυμίζεται ότι με την κ. Παπαρήγα ξεκίνησε ο κύκλος επαφών με τους αρχηγούς των εκτός κυβέρνησης κομμάτων που θα έχει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την πορεία της κυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.


ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: