Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΗΜΑΘΙΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Ή ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ή ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ

Ανακοίνωση για το νέο μισθολόγιο εξέδωσε η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ και ξεκαθαρίζει τη θέση της ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να γίνει το μακρύ χέρι της Διαμαντοπούλου και ότι δεν έχει καμιά θέση στο συνδικάτο των εκπαιδευτικών.
Η ανακοίνωση είναι:

Βέροια, 26 Νοέμβρη 2011
 Η διαδικασία της αξιολόγησης – χειραγώγησης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει έργο κανενός συναδέλφου μας

Συνάδελφοι, -ισσες
μετά τη δημοσίευση του νέου βαθμολογίου της ντροπής που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μισθολόγιο – φτωχολόγιο και τη σύνδεση μισθού – βαθμολογικής ανέλιξης με την αξιολόγηση - χειραγώγηση οφείλουμε να καταθέσουμε τα εξής:
1. Η διαδικασία της αξιολόγησης – χειραγώγησης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει έργο κανενός συναδέλφου μας. Όποιοι τολμήσουν να αναλάβουν αυτό το επαίσχυντο έργο να βαθμολογήσουν συναδέλφους θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν έχουν θέση στη συνδικαλιστική μας οργάνωση. Τελεία και παύλα.
2. Από το βήμα της τελευταίας μας συνέλευσης η παράταξή μας ζήτησε επίμονα από τους συναδέλφους – διευθυντές και ιδιαίτερα από τους διευθυντές – συνδικαλιστές να διαλέξουν στρατόπεδο. Ή με το συνδικάτο ή με τη διοίκηση. Δεν μπορούν το πρωί στο σχολείο να είναι το μακρύ χέρι της κ. Διαμαντοπούλου βαθμολογώντας συναδέλφους και το απόγευμα στο σύλλογό μας να φορούν τη συνδικαλιστική λεοντή. Ζητήσαμε να δεσμευτούν ότι θα παραιτηθούν και δε θα δεχτούν να αποτελέσουν σώμα αξιολογητών. Τέτοια δέσμευση από τη μεριά τους δε δόθηκε μέχρι σήμερα. Την περιμένουμε. Τη ζητάμε επιτακτικά.

Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Π.Ε. Νομού Ημαθίας
http://anexarththekimathias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: