Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Πάγκαλος: ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να γυρίσουμε σε καθεστώς Χότζα

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν "να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα ... με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες", υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος προχώρησε σε νέα ευθεία επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς που τάσσονται σαφώς κατά του μνημονίου και της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή που δημοσιεύεται την Κυριακή.

Οπως ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, τόσο το Κομμουνιστικό Κόμμα όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ουσιαστικά να προτείνουν καμία σύγχρονη εναλλακτική λύση.

"Η εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην ΕΕ είναι να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες", λέει ο κ.Πάγκαλος με το γνωστό καυστικό του ύφος.

Στρέφεται επίσης και εναντίον της ΝΔ και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, για το θέμα που δημιούργησε ο ίδιος λίγο μετά τη συμφωνία για την κυβέρνηση Παπαδήμου και "βασάνισε" αρκετές ημέρες τους πολίτες, την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις αγορές.

"Δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα", όπως σημείωσε.

Σκληρή κριτική και προς το ΠΑΣΟΚ
Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου και των αρμόδιων υπουργών κ.κ. Γ.Παπακωνσταντίνου και Ευαγγ.Βενιζέλου είναι δεδομένη και αυτή ευθύνεται, κατά τον ίδιο, για την αδυναμία του Μνημονίου να φέρει αποτελέσματα.

"Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής" όπως λέει.

Ο κρατικός μηχανισμός εμφάνισε επίσης τεράστιες δυσλειτουργίες επειδή οι συνδικαλιστές ήταν ανεξέλεγκτοι, εκτίμησε. Στράφηκε μάλιστα και κατά του Χρ.Παπουτσή, ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, "με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ ... Ο κ. Παπουτσής έχει κατ' εξοχήν την ευθύνη".

Εκτιμά τέλος ότι η επιλογή Παπανδρέου για δημοψήφισμα, που οδήγησε σε κλιμάκωση της κρίσης και τελικά στην μετάβαση στην επιλογή Παπαδήμου, "ήταν μία επιλογή που μόνο με κατάρα μπορεί να περιγραφεί" και εκτίμησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "παρασύρθηκε".

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: