Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών στηρίζει και συμμετέχει στους αγώνες των Ελλήνων πολιτών

Συναδέλφισσες-οι Οι αδιέξοδες πολιτικές του μνημονίου και της τρόικας που συνεχίζουν να επιβάλλονται στον Ελληνικό λαό με τη μορφή ανηλεών φοροεισπρακτικών μέτρων και περικοπών, από «νέα» πρόσωπα με παλιές... αποτυχημένες συνταγές, μας βρίσκουν σθεναρά αντίθετους και στο πλευρό της κοινωνίας και των Συναδέλφων εργαζομένων.
Οι πολιτικές και τακτικές που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές δεν μας αγγίζουν, ούτε μας φοβίζουν. Αποκορύφωμα των ενεργειών της Κυβέρνησης ήταν και η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής και η σύλληψη Συναδέλφων εργαζομένων και του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο υπό κατάληψη κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Δ.Ε.Η. στο Χολαργό, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την άδικη και απαράδεκτη πρόθεση της πολιτείας να επιβάλει τη διακοπή παροχής του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας σε συμπολίτες μας που αποδεδειγμένα δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν το βαρύ «χαράτσι» .
Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών στηρίζει και συμμετέχει στους αγώνες των Ελλήνων πολιτών, ως αναπόσπαστο μέλος της Ελληνικής κοινωνίας που αντιμετωπίζει τα ίδια καθημερινά προβλήματα, πλην όμως καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς Συναδέλφων μας εργαζομένων, όπως το περιστατικό στο Πρακτορείο της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, όπου «αγανακτισμένοι» πολίτες επιτέθηκαν σε ανθρώπους που απλά κάνουν τη δουλειά τους και δεν ευθύνονται σε καμιά περίπτωση για τις αποφάσεις των κυβερνώντων και της τρόικας.


Η Διοίκηση της ΔΕΗ προχωρά για τρίτη φορά, σε περαιτέρω περικοπές των αποδοχών μας βάση των επιταγών των δανειστών και τα νομοθετήματα των κυβερνώντων, με συγκεκριμένα ποσοστά μείωσης στις σε μισθό, ειδικά επιδόματα αλλά και μεταβλητές αποδοχές.
Παρά την εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, οι μειώσεις είναι δυσβάστακτες και εξοντωτικές για τους χαμηλόμισθους συναδέλφους μας.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που διαπραγματεύθηκε τις προσωρινές μειώσεις του τριμήνου, κατήγγειλε τη διοίκηση της ΔΕΗ για «προχειρότητα, ανευθυνότητα, διαλυτική συμπεριφορά και αντιεπιστημονική προσέγγιση, γιατί με τον τρόπο που κάνει τις μειώσεις των μισθών δημιουργεί αδικίες, σπέρνει τη σύγχυση και την απογοήτευση».
Προσυπογράφουμε τη θέση της Ομοσπονδίας μας και αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσής της για συζήτηση επί των περικοπών, πριν την οριστικοποίηση των μειώσεων για την άρση αδικιών και στρεβλώσεων.
Ο Σύλλογός μας έχει αποστείλει σχετική επιστολή και αναμένει την απάντηση της Διοίκησης για το θέμα του ωραρίου και τη δυνατότητα των Καταμετρητών να επιλέγουν το ωράριό τους, δεδομένης της φύσεως της εργασίας, αλλά και την άμεση σχέση με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δικτύου.

http://katametrites.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: