Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μπακογιάννη: Να καταργηθεί το τέλος ακινήτων

Να καταργηθεί το τέλος ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, και να πληρώσουν όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα, δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Την κατάργηση του έκτακτου φόρου ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάλεσε...
 την κυβέρνηση Παπαδήμου να προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση του μέτρου γιατί, όπως είπε, είναι άδικο και, επικαλούμενη δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής «ομάδας δράσης» Χορστ Ράιχενμπαχ, είπε ότι «είναι θέμα πολιτικής βούλησης αυτά τα 8 δισ. ευρώ να εισπραχθούν από τους Έλληνες με υψηλά εισοδήματα» .

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η κ. Μπακογιάννη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυση του κόμματός της, ζήτησε, μεταξύ άλλων, να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά με το Λουκά Παπαδήμο «γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί όταν στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου» .

Σχολιάζοντας μετά από σχετική ερώτηση δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τα εσωκομματικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για έλλειψη εσωτερικού πολιτικού διαλόγου στη Ν.Δ. «Είναι βέβαιο ότι έχει κρίση ταυτότητας, η οποία αναδεικνύεται λόγω της έλλειψης εσωτερικού διαλόγου και δημοκρατικών διαδικασιών. Την παρακολουθούμε, όπως παρακολουθούμε τι συμβαίνει σε όλα τα κόμματα», δήλωσε.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥΜ εξέφρασε την ανησυχία της, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει η εκταμίευση της 6ης δόσης εξαιτίας των εσωτερικών προβλημάτων στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Προειδοποίησε μάλιστα ότι, αν δεν εκταμιευθεί η δόση, δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και πως σήμερα τίθεται το ίδιο δίλημμα με αυτό που τέθηκε στην Ελλάδα το Μάιο του 2010. Και επιπρόσθετα ανέφερε πως το θέμα κινδυνεύει να συζητηθεί μετά τη σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Σε ότι αφορά το χρόνο των εκλογών είπε πως η προοπτική να διεξαχθούν σε τρεις μήνες θα υπονομεύσει την προσπάθεια της χώρας. «Το ίδιο θα συμβεί αν συνεχιστούν τα παιχνίδια εντυπώσεων όπως αυτό με τις υπογραφές και τις έγγραφες δεσμεύσεις», συμπλήρωσε.

Εξάλλου ζήτησε την κατάργηση των αμοιβών των βουλευτών για τις συμμετοχή τους στις επιτροπές, διατύπωσε τη διαφωνία της με το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, αντιπροτείνοντας ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών, όπως, π.χ. ο ΟΣΕ και πρότεινε τη μείωση κατά 50% της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και την απαγόρευση του δανεισμού τους από τις τράπεζες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: