Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ: ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

του Λάζαρου Παπαχρυσοστομίδη

Η Τασούλα, μετά την συνάντηση των κινημάτων Ημαθίας-Πέλλας, ρώτησε ποιο ήταν το κέρδος.
Φαίνεται ότι κάποιες φορές δεν συνειδητοποιούμε το τι κερδίζουμε για εμάς όσο και για την κοινωνία. Ας προσπεράσουμε το κέρδος προς την κοινωνία που, ακόμη και αν δεν συμμετέχει άμεσα, παρακολουθεί, μαθαίνει, ξέρει ότι κάποιοι άνθρωποι συλλογικοποιούν τις αγωνίες τους και τις κάνουν δράση. Πράγμα που, πιστεύω,....
το χαίρονται και ξέρουν ότι υπάρχουμε εκεί αν μας χρειαστούν!
•Στη συνάντηση, όπως και σε προηγούμενες συναντήσεις, έλλειψαν κάποιοι φίλοι, όπως φοιτητές της σχολής στη Νάουσα, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και κυρίως, συλλογικότητες, όπως αυτές του νομού Κοζάνης. Όμως προστέθηκαν νέοι συναγωνιστές και συλλογικότητες, με κυρίαρχο τους "Αγανακτισμένους" της Βέροιας.
•Αναπτύσσονται γνωριμίες και επαφές ανάμεσα σε συλλογικότητες, συναδέλφους και πρόσωπα π.χ. Βέροια με τους λοιπούς της "τρενοδιαδήλωσης".
•Μέσα από το διάλογο, αναπτύσσεται ένας προβληματισμός που διαμορφώνει, ακόμη και αλλάζει, αντιλήψεις. Βρεθήκαμε π.χ. με το ερώτημα αν πληρώσουμε τα χαράτσια, αν τα αποφύγουμε νομικά ή τα απορρίψουμε ολοκληρωτικά και πολιτικά. Πειστήκαμε και καταλήξαμε στο τελευταίο.
Η συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων δεν είχε την αναμενόμενη προσέλευση και επιτυχία. Με αποτέλεσμα η Δάνα να πει "μην με ξανακαλέσετε σε συζήτηση". Κι όμως! Απ΄ αυτήν την συζήτηση πληροφορηθήκαμε οι ενδιαφερόμενοι αλλά και αδρανείς εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ότι κάτι και κάποιοι κινούνται, κάπου μπορούν ακουμπήσουν ή και να πρωτοστατήσουν. Και ήταν ακριβώς η Δάνα που μίλησε για σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου, που δεν ξέρουμε τι δυναμισμό μπορεί να έχει. Στην ίδια συνάντηση η Βέτα έβαλε το θέμα δραστηριοποίησης των έμπορων, που ο Σύλλογος τους είναι πειθήνια σφραγίδα. Αν προσμετρήσουμε αυτά, συν την χαρά ότι βρισκόμαστε σαν άνθρωποι με κοινό πεδίο προβληματισμών, που πριν δεν γνωριζόμασταν, και ίσως αλλά επιμέρους, καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο! Και μέσα στη γενική απαισιοδοξία, είμαστε αισιόδοξοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: